Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Директор полиције открио: Нападач имао 70 минута да убије породицу Ђокић

rss

03.10.2021. Телеграф

Директор полиције Владимир Ребић истакао је у гостовању на ТВ Прва да немају никакву дилему да се десило убиство трочлане породице Ђокић.

Место злочина / Фото: Телеграф

- Ми у овом тренутку радимо на расветљавању догађаја, и даље немамо информацију ко је убица. Потрага је трајала три дана.У сваком случају, полиција је сазнала за њхов нестанак у уторак касно поподне. Када смо добили податак да је возило наводно виђено на камери на потезу код Житковца, наша истрага се преусмерила у том правцу - истакао је директор полиције.

Како је навео Ребић, тела су нађена у атару села Моравац, а возило 12 километара даље.

- Прво време када су камере снимиле возило је понедељак у 00.24 када су кренули из куће Горанове мајке. Нису кренули у правцу Алексинца,него их је камера снимила на крају села Моравац, где се завршава асфалтни пут. На основу тога закључили смо да је возило кренуло у правцу атара села Моравац - објашњава.

Он је нагласио да се ради о веома неприступачном терену.

- Хоћу да напоменем да се ради о руралном подручју, где нема толико камера као у Београду. Камера једне приватне куће их је снимила, да су кренули у правцу атара ка њивама, а не ка свом дому. Један члан родбине је препознао на камери ауто својих рођака, а накнадно када смо добили логове мобилних телефона указивало је да нису кренули ка северу, него на југ. У 2.05 је последњи пут уочено возило. Прво су убијени, па је потом спаљено возило неколико километара даље. Ми мислимо да су убијени неких два сата раније. То указује да је убица имао неких 70 минута времена да изврши ово језиво убиство - додао је Ребић.

Он наводи да није познато на који је начин породица Ђокић убијена. Форензичари ће да изврше детаљни увиђај, али је "неминовно да је постојала четврта особа, или више њих".

Тела су, како каже пронађена спаљена и затрпана, а пронашли су их јер су видели руку која вири из шипражја.

- Не бих много да откривам, али се очигледно ради о добро припремњеном злочину. Набављен је и бензин да се спали возило и жртве. Горана смо идентификовали на основу отиска, Гордану на основу накита који је носила, док њихову ћерку, нажалост, нисмо могли тачно да идентификујемо, с обзиром на то у каквом стању смо затекли тело. За сада врло мало података имамо, али се надам да ћемо у наредним данима успети да речимо овај монструозни злочин - истакао је.

Ребић додаје да су Горанови познаници навели да је био изузетно обазрив човек, те не може да каже са сигурношћу да ли је познавао убицу, или је неком присилом натеран да заустави возило.

Подсетимо, Ђокићи су нестали у недељу 26. септембра, а два дана касније пријавлчјен је њихов нестанак. Нестанак је пријавила једна рођака у уторак кад је приметила да већ два дана нису отворили своју мењачницу.

Полиција је у среду кренула у интензивну потрагу за њима, у два наврата улазила је у њихов стан у потрази за било каквим трагом, али су тамо пронађена сва њихова лична документа па је могућност да су изашли из земље одмах искључена.

Извор


# Моравац полиција убиство форензика мењачница породица Ђокић Владимир Ребић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима