Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Фотографије спаљеног "пасата" породице Ђокић

rss

03.10.2021. Блиц / Бранко Јаначковић

Ауто породице Ђокић који је пронађен у околини Алексинца је у потпуности спаљен. Форензичари трагају за траговима који их могу довести до починилаца. Запаљени делови аута су просејавани и претраживани део по део.

Фото. Блиц / Бранко Јаначковић

Како сазнајемо на лицу места, шлеп камион није могао да се пробије до возила већ је запаљен пасат извучен виљушкаром.

Горан, Гордана и њихова ћерка Лидија Ђокић убијени су највероватније исте ноћи у којој им се изгубио траг, између поноћи и два сата ујутру, након чега је убица њихова тела запалио у шипражју у атару села Моравац, а онда их прекрио грањем и лишћем, а њихов аутомобил, "пасат" одвезао до атара села Тешице и ту га запалио у покушају да прикрије све трагове.

Мотив свирепог убиства трочлане породице највероватније је новац, тачније дуг који је неко имао према Горану који је држао мењачницу у Алексинцу и, према незваничним информацијама, повремено је и давао новац на камату.

Како незванично сазнајемо на терену, полиција ће наредних дана полиграфски испитати родбину, пријатеље и познанике породице Ђокић како би проверили да ли су информације које су им давали у данима након њиховог нестанка биле тачне.

Оно што је у овом случају посебно чудно је то што нико од испитаних људи није рекао ништа што би могло да укаже због чега би неко могао да науди Ђокићима. Полиција је запаљени аутомобил, а потом и њихова тела, пронашла детаљним оперативним радом и "чешљањем" огромног терена у околини Алексинца.

Подсетимо, трочланој породици сваки траг изгубио се у ноћи између недеље и понедељка када су из Моравца, где су провели дан с Горановом мајком, око поноћи кренули ка свом стану у Алексинцу.

Првобитно се мислило да су ка свом граду кренули уобичајеним путем, кроз село Житковац, а потом у Алексинац и да им се сваки траг изгубио на овом потезу. Ту теорију потврђивао је снимак са сигурносне камере ауто-перионице на излазу из села Житковац, која је снимила њихов аутомобил "пасат" црне боје у 00.10 часова.

Међутим, истрага је показала да кобне ноћи породица Ђокић није ишла уобичајеним путем и да нису скренули на првој раксрсници, већ су се запутили контрапутем. Камера их је последњи пут снимила у селу Тешице, које је од Моравца удаљено више од 8 километара и то два сата касније!

Управо у атару села Тешице јуче је пронађен запаљен аутомобил Ђокића, док су тела пронађена у атару села Моравац. Сада је мистерија да ли је убица, након злочина, снимљен како вози аутомобил ка Тешици, где га је потом и спалио, или су Ђокићи из неког разлога ишли тим путем.

Извор


# Моравац полиција Житковац убиство аутомобил мењачница породица Ђокић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима