Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Да ли је пронађена свеска дужника убијеног Горана Ђокића?

rss

17.10.2021. Блиц

У потрази за убицама породице Ђокић из Алексинца, истражитељи ништа не препуштају случају, а према незваничним сазнањима, наводно је пронађена свеска дужника ликвидираног власника мењачнице Ђокића (57), као и списак од преко 15 дужника, који су Ђокићу наводно дуговали чак 300.000 евра.

Фото: архива

- По Алексинцу се препричава да један од трагова може бити Горанова свеска са дужницима. Она у првим данима истраге није била нађена, али изгледа да се у међувремену дошло до имена дужника. Када се сабере износ који су разни људи дуговали власнику мењачнице, долази се до цифре од чак две или три стотине хиљаде евра. У тој свесци наводно су забележена имена више од 15 особа, које су Горану дуговале - каже наш извор из Алексинца и објашњава:

- Није ту само новац у питању. Људи су Горану давали у залог њиве, аутомобиле, делове или целе фирме са имовином и слично. Значи, као гаранцију да ће дуг вратити, Горану су давали своју имовину.

Подсетимо, раније је писано да полиција потенцијалног убицу тражи међу Горановим дужницима, а у склопу истраге многе су већ пронашли и саслушали. Међу њима је и Зоран С., мештанин једног села код Алексинца, који је због физичког напада на Горана Ђокића и робијао. Он је потврдио да је имао сукоб са Гораном, као и да су га инспектори испитивали четири пута откако су Ђокићи убијени, али је тврдио да са злочином нема везе.

Јаке полицијске снаге јуче су биле у селу Моравац код Алексинца, у чијем атару су 2. октобра нађена спаљена тела Горана Ђокића, његове супруге Гордане (56) и ћерке Лидије (25). Службеници МУП контролисали су улазе и излазе из села, разговарали су с мештанима и прикупљали друге доказе неопходне за истрагу.

- Два полицијска комбија стајала су на раскрсници у центру села, где се у једном смеру иде ка бедему Мораве, а у чијој близини су пронађена тела, и где је њихов ауто скренуо с пута кобне ноћи.

Претпоставља се да су пронашли неки нови траг, тако да полицајци ових дана воде разговоре са свим мештанима који су можда нешто видели 26. септембра када су Ђокићи киднаповани, убијени и спаљени - објашњава наш извор и додаје да полиција трага и за црвеним аутомобилом, који је на дан нестанка породице виђен у Моравцу.

- Полиција је сваки дан у селу. Очигледно се тражи било шта што може довести до убица. Претпоставља се да је типер или помагач неко из села, јер нам је тешко да замислимо да је неко од нас способан да убије лично. Али, да прати и јави када је возило кренуло са локације, јесте могуће и могуће да је неко одавде пружао логистику, посматрао жртве и некоме давао информације - каже нам мешанин Моравца Ј. С. и додаје да полиција претражује и супротан део села, према реци Морави, где се како претпостављају тражи оружје којим су Ђокићи убијени.

Верица Ђокић, снаја убијеног Горана каже за Курир да би они највише волели да знају како и због чега им се догодила ова велика трагедија. Верица брине и о Горановој мајци Стојанки, која једва да је жива.

- Стојанки је најтеже, али нису тачне приче да је дигла руку на себе и да је хтела да се отрује или убије. Не знам шта да кажем, свашта се прича и то нам тешко пада. Видим да је полиција у селу, али не знам кога траже, ни шта траже, нас не обавештавају - каже Верица.

Извор


# Моравац полиција убиство аутомобил мењачница истрага породица Ђокић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима