Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Адвокат Тома Фила анализира убиство породице Ђокић

rss

11.10.2021. Блиц

Случај убиства трочлане породице Ђокић - Горана, Гордане и Лидије заинтригирао је и нашег најпознатог адвоката Тому Филу. Иза себе има шест деценија дугу каријеру и после свега што је радио тврди да уколико убицу не нађу у прва два три дана у 99 одсто случај то све теже иде.

Адвокат Тома Фила анализира убиство породице Ђокић

У убиству Ђокића није учествовао један човек него више њих. Из свега што сам сазнао могу закључити да је злочин до детаља испланиран. Овде нема речи о неким наивним убицама већ се ради о професионалцима. Убицу по свему судећи треба тражити међу Ђокићевим рођацима и познаницима- објашњава Фила.

Према његовим речима, убице су знале тачно које навике има Горан. Где иде, колико се задржава, коме највише верује и од кога страхује.

- Постоји неколико теорије да је Ђокића те ноћи зауставио човек који је био маскиран у полицајца, па је из тог разога њему стао или рођак или познаник кога није могао да одбије. Мислим да је Горан одмах убијен и да је убица наставио да вози његов аутомобил. Све у вези са овим случајем је до детаља испланирано. Ђокићи су спаљени на једној локацији, а аутомобил на другој. Знале су убице како да униште ДНК-а трагове из аутомобила, али и на жртвама. Зато и тврдим да се ради о професионацима, а не наивцима- каже Фила.

Фото: Бранко Јаначковић / Блиц

У исти мах тврди да је полиција већ расветлила све што може и да озбиљно раде на овом случају. Тачно су ушли у траг аутомобилу који је возио Ђокић и куда се све кретао, али им посао отежава то што су докази у аутомобилу сви спаљени.

- Да се ради о лоше испланираном случају или неким наивним убицама они би поскидали накит који Ђокићи имали на себи. Међутим, они су управо на основу накита и индетификовани. Ђокицу су узели само новац који им је био потребан. Радио сам на неколико предмета где је убица откривен када је са жртве узео накит , а након злочина га продао. То је био један од необоривих доказа- појашњава Фила.

С обзиром колико полицајаца ради о на овом случају Фила је уверења да се круг осумњичених сужава и да неће умаћи закону.

- Чврсто сам уверен да убице треба тражити међу Ђокићевом рођацима и његовим најближим сарадницима. У пола ноћи човек попут Ђокића не стаје непознатом човеку - тврди Фила.

Према његовим речима сигуран је да овај злочин је урађен из користољубља или неке освете. Прељуба као мотив у случају Ђокић је најмање могућ.

- Што се тиче убице мислим да он није напустио Србију. Сваки убица сматра да неће бити ухапшен јер да верује у супротно он не би злочин ни починио. Њему висина казне ништа не значи јер је сигуран да неће бити откривен. Сигуран сам да један убица ово није могао да учиним, па мислим да су Ђокићи убијени са два оружја - појашњава Фила.

Наш човени адвокат ипак мисли да ће полиција ускоро расветлити овај злочин јер је много људи ради на њему и да су убице направиле неку грешку јер не постоји савршен злочин.

Извор


# полиција убиство аутомобил породица Ђокић Тома Фила
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима