Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Горњи Крупац: 11 дана без воде због заосталих дуговања према ЕПС-у

rss

07.03.2017. Радио Алексинац

Свих 130 домаћинстава, школа и амбуланта у Горњем Крупцу протеклих 11 дана били су без воде, јер је Електродистрибуција локалном водоводу искључила струју због неизмиреног дуга од око 360.000 динара.

Горњи Крупац: 11 дана без воде због заосталих дуговања према ЕПС-у

Свих 130 домаћинстава, као и школа и амбуланта  у Горњем Крупцу протеклих 11 дана били су без воде јер је водоводу у овој месној заједници Електродистрибуција искључила струју због неизмиреног дуга од око 360.000 динара. Иако су мештани платили део дуга, па ће пумпа почети поново са радом, главни проблем остаје, каже за наш радио председник МЗ Жарко Војиновић.

Наиме, дуговање је настало због тога што у Горњем Крупцу не постоји плаћено лице које редовно очитава потрошену кубикажу воде, већ то једна особа чини волонтерски по неколико дана у месецу. Како се готово никад не утврди тачна потрошња, поједина домаћинства воду плаћају кад и колико желе, док постоје и они који своја дуговања уопште не измирују, објашњава Војиновић.

– Дугогодишњи проблем нашег водовода је што немамо лице које из месеца у месец очитава воду, већ то радимо периодично. Одређени број корисника редовно плаћа воду, неки периодично, а остали не плаћају никада. Настало дуговање од 360.000 у фебруару је управо због тог проблема, па нам је вода искључена, то јест искључена је струја која напаја пумпу за водовод. Када се искључи вода, цело село је нема, и неплатише, али и они који редовно плаћају – поручује Војиновић.

Саговорник Радио Алексинца напомиње да финансијске помоћи локалне самоуправе до сада није било, али да постоје назнаке да би контрола потрошње и наплата воде у будућности и у овој месној заједници требало да пређе у надлежност Јавног предузећа „Водовод и канализација“. Ипак, док до тога не дође, житеље Горњег Крупца  већ наредног месеца поново могу сачекати ‘суве’ славине, јер ће заостали дуг и нову потрошњу струје без редовног плаћања рачуна бити немогуће измирити.


# Горњи Крупац водовод Електродистрибуција Жарко Војиновић водоснабдевање
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима