Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Фондација “Новак Ђоковић” и Амбасада Канаде обрадовали децу у Алексинцу

rss

20.05.2015. РТС, Блиц

Представници Фондације "Новак Ђоковић" и Амбасаде Канаде посетили су основну школу за децу и омладину са сметњама у развоју "Смех и суза" из Алексинца, којој су обезбедили дигитални логопедски и интерактивни сет.

Фото: Весна Тодоровић

Основна школа за децу и омладину са сметњама у развоју „Смех и суза“ из Алексинца добила је дигитални логопедски и интерактивни сет вредан 458.000 динара. Донацију за школу коју похађа 60 ђака обезбедили су “Новак Ђоковић” фондација и Амбасада Канаде у Србији.

Логопедски сет се користи у рехабилитацији слуха и говора код деце, односно за корекцију муцања, лакших и тежих оштећења језика и говора.

Уз помоћ интерактивне табле деца уместо кредом пишу, цртају и стварају прстима.

Пројектна менаџерка Фондације Маја Јовановић каже да је реч о школи која броји око 60 ђака и којој је била неопходна адекватна стручна и технолошка подршка.

"Верујемо да смо деци и запосленима успели да олакшамо даље функционисање и школовање. У данашње време немогућ је развој без технолошких иновација, а помоћу овог сета ученици ће унапредити функције слуха и говора. Желела бих да се захвалим нашим пријатељима из канадске амбасаде који су нам помогли у прикупљану новца. Такође, наставници су прошли обуку како би сет могао одмах да се примењује у свакодневној настави", напомиње Јовановићева.

Асистент амбасадора Канаде у Београду Бети Ен каже да ће овај дигитални логопески који је ново и иновативно дидактичко средство, свакако помоћи наставном особљу да деци лакше и брже пренесу образовне програме.

Директор школе Негован Недељковић објаснио је да ће донација имати значај не само за школу, већ за целокупну алексиначку општину.

"Наш рад са децом у многоме ће бити олакшан, а велику корист неће имати само наша школа већ и град Алексинац и цела алексиначка општина. Ученици из редовних школа који имају потребу долазиће у нашу школу и тражиће додатну подршку", напомиње Недељковић.

Логопедски сет се користи у рехабилитацији слуха и говора код деце, односно за корекцију муцања, лакших и тежих оштећења језика и говора. Уз помоћ интерактивне табле деца уместо кредом пишу, цртају и стварају прстима.

 


# донација школе Смех и суза ОШ Канада Новак Ђоковић фондација Негован Недељковић Маја Јовановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима