Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Fondacija “Novak Đoković” i Ambasada Kanade obradovali decu u Aleksincu

rss

20.05.2015. RTS, Blic

Predstavnici Fondacije "Novak Đoković" i Ambasade Kanade posetili su osnovnu školu za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Smeh i suza" iz Aleksinca, kojoj su obezbedili digitalni logopedski i interaktivni set.

Foto: Vesna Todorović

Osnovna škola za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Smeh i suza“ iz Aleksinca dobila je digitalni logopedski i interaktivni set vredan 458.000 dinara. Donaciju za školu koju pohađa 60 đaka obezbedili su “Novak Đoković” fondacija i Ambasada Kanade u Srbiji.

Logopedski set se koristi u rehabilitaciji sluha i govora kod dece, odnosno za korekciju mucanja, lakših i težih oštećenja jezika i govora.

Uz pomoć interaktivne table deca umesto kredom pišu, crtaju i stvaraju prstima.

Projektna menadžerka Fondacije Maja Jovanović kaže da je reč o školi koja broji oko 60 đaka i kojoj je bila neophodna adekvatna stručna i tehnološka podrška.

"Verujemo da smo deci i zaposlenima uspeli da olakšamo dalje funkcionisanje i školovanje. U današnje vreme nemoguć je razvoj bez tehnoloških inovacija, a pomoću ovog seta učenici će unaprediti funkcije sluha i govora. Želela bih da se zahvalim našim prijateljima iz kanadske ambasade koji su nam pomogli u prikupljanu novca. Takođe, nastavnici su prošli obuku kako bi set mogao odmah da se primenjuje u svakodnevnoj nastavi", napominje Jovanovićeva.

Asistent ambasadora Kanade u Beogradu Beti En kaže da će ovaj digitalni logopeski koji je novo i inovativno didaktičko sredstvo, svakako pomoći nastavnom osoblju da deci lakše i brže prenesu obrazovne programe.

Direktor škole Negovan Nedeljković objasnio je da će donacija imati značaj ne samo za školu, već za celokupnu aleksinačku opštinu.

"Naš rad sa decom u mnogome će biti olakšan, a veliku korist neće imati samo naša škola već i grad Aleksinac i cela aleksinačka opština. Učenici iz redovnih škola koji imaju potrebu dolaziće u našu školu i tražiće dodatnu podršku", napominje Nedeljković.

Logopedski set se koristi u rehabilitaciji sluha i govora kod dece, odnosno za korekciju mucanja, lakših i težih oštećenja jezika i govora. Uz pomoć interaktivne table deca umesto kredom pišu, crtaju i stvaraju prstima.

 

Komentara: 0


# donacija škole Smeh i suza OŠ Kanada Novak Đoković fondacija Negovan Nedeljković Maja Jovanović
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}