Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друго и треће место на Државном такмичењу из информатике "Тесла инфо куп"

rss

14.05.2016.

Андрија Живадиновић - 5. разред (ОШ "Вук Караџић" Житковац) и Андрија Ранђеловић - 8. разред (ОШ "Јован Јовановић Змај" Алексиначки Рудник) освојили су друго и треће место на републичком такмичењу из информатике и рачунарства "Тесла инфо куп".

Друго и треће место на Државном такмичењу из информатике "Тесла инфо куп"

На овом нивоу такмичења учествовало је 112 ученика подељених у две групе. Андрија Живадиновић је учествовао у категорији моодле теста са 2-3 године старијим ученицима и за само 1, 6 поена "испустио" прво место, док је Андрија Ранђеловић делимично поновио успех од прошле године и освојио 3. место (прошле године 2. место).

"Код обојице је била присутна трема, али то су деца и никада им не треба замерити. Андрији Ранђеловићу желим много успеха у даљем школовању, док ће се за Андрија Живадиновића још доста чути у наредним годинама. Већ сада сам сигуран да ће наредне године бити фаворит за прво место на овом такмичењу. Поред њих двојице, на државном такмичењу су учествовали и Илија Ђорђевић, Мина Милошевић, Јелена Динић и Лука Михајловић" - истиче наставник Милан Динић.

Иначе, ово је шеста година заредом да ученици наставника Милана Динића заузимају једно од прва три места на државним и међународним такмичењима.


# Алексиначки Рудник Житковац Вук Караџић ОШ Милан Динић Јован Јовановић Змај ОШ Андрија Живадиновић Андрија Ранђеловић информатика
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима