Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Очекујемо акредитацију Дома здравља

rss

25.10.2013. извор: СНС Алексинац

У интервју за сајт СНС-а у Алексинцу, господин Стаменковић говори о инвестицијама и процесу акредитације Дома здравља.

Др Драган Стаменковић

Др Драган Стаменковић, рођен je 15.05.1964. године. По струци je специјалиста опште стоматологије и актуелни директор Здравственог центра у Алексинцу (од 06.03.2013. године.)

Господине Стаменковићу, можете ли нам рећи каква је процедура са акредитацијом Дома здравља?

Особе одређене од стране Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, тзв. Спољашњи оцењивачи, посетили су Дом здравља у периоду од 6-9.10.2013. године, како би прикупили „доказе“ који су потребни за акредитацију установе, а то су: простор, опрема и знање.

Након тога, њихов извештај се шаље Агенцији за акредитацију и Агенција на основу извештаја Спољашњих оцењивача одобрава акредитацију на период од неколико година.

С обзиром на то да сте директор Здравственог центра непуних осам месеци, чиме можете да се похвалите за овако кратак период колико сте на челу ове установе?

Јула je промењен кров на згради рендгена где се налази дигитални рендген и мамограф, затим, амбуланта у Гредетину је потпуно преуређена средствима месне заједнице и локалне самоуправе.

Морам напоменути да је председник општине, господин Ненад Станковић, одобрио финансијска средства у износу од 1.300.000 динара за реновирање једног крила Дома здравља.

До када је планирана подела Здравственог центра?

Подела Здравственог центра на Општу болницу и Дом здравља је у току. Надамо се да ћемо тај посао да завршимо до краја године. Након поделе, Дом здравља би требало да има око 170 радника.

 

Коментара: 1


# председник општине Драган Стаменковић Дом здравља Ненад Станковић
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    sladjan milenkovic 08.11.2013.
    Najzad jedna kompetenta i strucna osoba, bez licnih interesa, na celu ovako vazne ustanove kao sto je Opsta Bolnica Klinika Alerksinac.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима