Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Očekujemo akreditaciju Doma zdravlja

rss

25.10.2013. izvor: SNS Aleksinac

U intervju za sajt SNS-a u Aleksincu, gospodin Stamenković govori o investicijama i procesu akreditacije Doma zdravlja.

Dr Dragan Stamenković

Dr Dragan Stamenković, rođen je 15.05.1964. godine. Po struci je specijalista opšte stomatologije i aktuelni direktor Zdravstvenog centra u Aleksincu (od 06.03.2013. godine.)

Gospodine Stamenkoviću, možete li nam reći kakva je procedura sa akreditacijom Doma zdravlja?

Osobe određene od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, tzv. Spoljašnji ocenjivači, posetili su Dom zdravlja u periodu od 6-9.10.2013. godine, kako bi prikupili „dokaze“ koji su potrebni za akreditaciju ustanove, a to su: prostor, oprema i znanje.

Nakon toga, njihov izveštaj se šalje Agenciji za akreditaciju i Agencija na osnovu izveštaja Spoljašnjih ocenjivača odobrava akreditaciju na period od nekoliko godina.

S obzirom na to da ste direktor Zdravstvenog centra nepunih osam meseci, čime možete da se pohvalite za ovako kratak period koliko ste na čelu ove ustanove?

Jula je promenjen krov na zgradi rendgena gde se nalazi digitalni rendgen i mamograf, zatim, ambulanta u Gredetinu je potpuno preuređena sredstvima mesne zajednice i lokalne samouprave.

Moram napomenuti da je predsednik opštine, gospodin Nenad Stanković, odobrio finansijska sredstva u iznosu od 1.300.000 dinara za renoviranje jednog krila Doma zdravlja.

Do kada je planirana podela Zdravstvenog centra?

Podela Zdravstvenog centra na Opštu bolnicu i Dom zdravlja je u toku. Nadamo se da ćemo taj posao da završimo do kraja godine. Nakon podele, Dom zdravlja bi trebalo da ima oko 170 radnika.

 

Komentara: 1


# predsednik opštine Dragan Stamenković Dom zdravlja Nenad Stanković
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    sladjan milenkovic 08.11.2013.
    Najzad jedna kompetenta i strucna osoba, bez licnih interesa, na celu ovako vazne ustanove kao sto je Opsta Bolnica Klinika Alerksinac.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima