Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Цури гас: Четворо деце у болници због тровања плином

rss

12.06.2017.

Алексинчане су протеклих дана узнемириле информације о цурењу гаса, а у неким деловима града су се чуле и детонације.
Шесторо грађана је синоћ затражило медицинску помоћ, а неки су збринути на "токсикологији".

Цури гас: Четворо деце у болници због тровања плином

Четворо деце узраста између 15 и 16 година из Алексинца примљено је на Клиничку за дечје интерне КЦ у Нишу болести под сумњом да су се отровали плином, док је двоје одраслих након прегледа и опсервације у амбуланти клинике за ендокринологију пуштено на кућно лечење.

О каквом се инциденту тачно ради, званично још увек није познато, али како преноси "Блиц", у Алексинцу је у току увиђај због сумње да је дошло до цурења плина из уличне мреже у Улици Карађорђа Петровића.

- Два дечака и две девојчице, примљени су ноћас под сумњом на тровање плином. Они су се жалили на главобоље и осећај гушења али на пријему, према налазу дежурних колега, нису били витално угрожени. Хоспитализовани су на одељењу пулмологије ради опсервације и праћења и на јутрошњој контроли сви физиолошки параметри били су уредни. Под контролом су и стабилни су. Биће превентивно урађене и додатне анализе због чега су задржани на Клиници - каже др Гордана Костић са Дејче интерне клинике у Нишу.

Двоје одраслих је, након прегледа и опсервације у амбулатни Клинике за ендокринологију, пуштено кућама, јер нису имали озбиљније тегобе.

Како незванично сазнајемо, станари једне куће пријавили су недавно да су се чуле две експлозије из уличног канализационог шахта, али је након провере утврђено да није била у питању експлозивна направа, нити да је било других инкриминисаних радњи, па се посумњало да је у питању било плин.

Међутим, 11. јуна у вечерњим часовима је поново пријављено цурење плина, па је обавештена полиција која обавља увиђај.

- Цурење плина је санирано, нема опасности, а полиција ради на утврђивању узрока цурења - преноси "Блиц" изјаве добро обавештених.
 

Намерно исечен гасовод!?

Н. Н. лице намерно је на два места пресекло гасоводну мрежу у Улици Карађорђа Петровића, рекао је за "Новости" заменик основног јавног тужиоца у Алексинцу Иван Митровић.

– Ради се о већ откопаном воду гасовода на којем је радило предузеће Југоросгас. Гасовод је био пресечен на два места и исцурила је значајна количина гаса. Полиција је урадила увиђај.

Заустављено је цурење гаса веома брзо и нема опасности за грађане. Ускоро ће гасовод бити поново затрпан.


# Ниш плин Општа болница гас Иван Митровић тровање
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима