Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Curi gas: Četvoro dece u bolnici zbog trovanja plinom

rss

12.06.2017.

Aleksinčane su proteklih dana uznemirile informacije o curenju gasa, a u nekim delovima grada su se čule i detonacije.
Šestoro građana je sinoć zatražilo medicinsku pomoć, a neki su zbrinuti na "toksikologiji".

Curi gas: Četvoro dece u bolnici zbog trovanja plinom

Četvoro dece uzrasta između 15 i 16 godina iz Aleksinca primljeno je na Kliničku za dečje interne KC u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom, dok je dvoje odraslih nakon pregleda i opservacije u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.

O kakvom se incidentu tačno radi, zvanično još uvek nije poznato, ali kako prenosi "Blic", u Aleksincu je u toku uviđaj zbog sumnje da je došlo do curenja plina iz ulične mreže u Ulici Karađorđa Petrovića.

- Dva dečaka i dve devojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje plinom. Oni su se žalili na glavobolje i osećaj gušenja ali na prijemu, prema nalazu dežurnih kolega, nisu bili vitalno ugroženi. Hospitalizovani su na odeljenju pulmologije radi opservacije i praćenja i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri bili su uredni. Pod kontrolom su i stabilni su. Biće preventivno urađene i dodatne analize zbog čega su zadržani na Klinici - kaže dr Gordana Kostić sa Dejče interne klinike u Nišu.

Dvoje odraslih je, nakon pregleda i opservacije u ambulatni Klinike za endokrinologiju, pušteno kućama, jer nisu imali ozbiljnije tegobe.

Kako nezvanično saznajemo, stanari jedne kuće prijavili su nedavno da su se čule dve eksplozije iz uličnog kanalizacionog šahta, ali je nakon provere utvrđeno da nije bila u pitanju eksplozivna naprava, niti da je bilo drugih inkriminisanih radnji, pa se posumnjalo da je u pitanju bilo plin.

Međutim, 11. juna u večernjim časovima je ponovo prijavljeno curenje plina, pa je obaveštena policija koja obavlja uviđaj.

- Curenje plina je sanirano, nema opasnosti, a policija radi na utvrđivanju uzroka curenja - prenosi "Blic" izjave dobro obaveštenih.
 

Namerno isečen gasovod!?

N. N. lice namerno je na dva mesta preseklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića, rekao je za "Novosti" zamenik osnovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.

– Radi se o već otkopanom vodu gasovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presečen na dva mesta i iscurila je značajna količina gasa. Policija je uradila uviđaj.

Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan.


# Niš plin Opšta bolnica gas Ivan Mitrović trovanje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima