Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одушевљење поводом Светосавске награде Андрије Јашаревића

rss

28.01.2017. Драган Живковић

Професор кларинета Драган Живковић није крио своје узбуђење када је сазнао да је његов ученик Андрија Јашаревић добио Светосавску награду.

Одушевљење поводом Светосавске награде Андрије Јашаревића

Кући сам и звони ми телефон. Чујем глас директора ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца Марка Јеленића. Пита, да ли седим или стојим? Андрија је добитник Светосавске награде!

Почињем да вичем од радости. Марко се смеје, додаје, велики успех, велика награда! Слична атмосфера и у наставничкој канцеларији, када је колегама рекао ову вест. Вика, смех, радост...

Андрија Јашаревић ученик III разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца је добитник Светосавске награде!

Све је почело пионирски, на иницијативу директора који ми је рекао да покушамо да конкуришемо. Андрија је испуњавао све услове конкурса и потајно смо се надали да има добре шансе за награду.

Андрија свира кларинет и у класи је проф. Драгана Живковића. Учествовао је на 9 такмичења, нека су и међународног карактера, на једном такмичењу се додељује само једна прва награда, а учествовао је и на једном такмичењу европског карактера.

На свим такмичењима је освојио прву награду или је имао максималан број бодова или је био Лауреат. На свим такмичењима је наступао уз клавирску сарадњу проф. Сање Павловић.

Комисија Министарства просвете, науке и технолошког развоја је Светосавску награду доделила Андрији. Награда је дошла у праве руке и награђен је велики Андријин рад и таленат. Ово много значи и за Музичку школу која по први пут добија овако високо признање, за град Алексинац, али је и потврда мог рада као Андријиног наставника.

Награда је  додељена 27. овог месеца на Светог Саву у Београду  у Влади Србије. Младен Шарчевић, министар просвете је Андрији предао ову награду. Андрија је био међу 27 добитника, најмлађи са 12 година. Уследио је велики аплауз.

Након додела награде и осталим награђеним, камере, новинари, изјаве за телевизију. Сви су хтели да разговарају са Андријом. Одлично се држао и веома искусно одговарао на питања док су зујале камере.

Увече је у Народном позоришту одржана свечана академија. Уз директан ТВ пренос најављен је Андрија Јашаревић, ученик III разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца, као добитник Светосавске Награде.


# Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић Владимир Ђорђевић Светосавска награда Младен Шарчевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима