Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ко и зашто лажно представља Александра Вучића?

rss

23.01.2014. Душан Остојић

Александар Вучић је човек који заиста озбиљно ради свој посао. Област деловања коју је преузео, а тиче се корупције и безбедоносних питања заиста ради добро.
Не улазим у то да ли му је то неко наредио, или је можда то ајбржи начин да сакупи политичку популарност, подршку народа. Видим да то чиме се бави даје видљиве резултате.

Ко и зашто лажно представља Александра Вучића?

Шта је спорно око Александра Вучића? Спорни су људи око њега који му се толико додворавају да је то почело да буде заиста смешно.

Ево само једног примера који ми боде очи. Новинари Вучића ословљавају са Први Потпредседник Владе Србије, а некад скраћено са ППВ. То ми је у први мах заличило на оно Његово Краљевско Височанство, или на Његова Екселенција Амбасадор, Патријар Српски Господин... Онда помислих, па можда је то заиста званична функција, као што је функција Министра здравља или функција генералног секретара Владе.

Прочачкам мало на званичном сајту Владе Србије, пронађем Закон о Влади и све његове допуне који регулишу питање уређења Владе Србије, броја министара и потпредседника и укапирам да се ни у једном законском акту или правном документу не спомиње функција Први Потпредседник Владе. То званично, административно правно, не постоји ни у једном документу. Дакле некоме је пало на памет да осмисли ту функцију, прилепи је уз Вучића и све то постави на сајт Владе као званичан документ тј. као нову функцију намењену само за Александра Вучића.

Зашто ми је то смешно. Па ако је неко Први потпредседник Владе Србије, то значи да поред њега постоје бар још двојица потпредседника са титулом други и трећи потпредседник. Наравно и то не постоји. Треће поставља се питање шта је неко тиме желео да постигне? По мом мишљењу циљ те измишљотине је било да се појача важност Вучићеве функције. Знајући да је Вучић био добар студент права, да се труди да поштује законе, питам се само како и зашто трпи да га неко лажно представља?

Дакле Вучић јесте потпредседник Владе, јесте најпопуларнији политичар, јесте можда и најхрабрији политичар, али није Први Потпредседник Владе јер та функција заиста не постоји. Ко не верује слободно нека погледа на званичном сајту Владе Србије Законе о Влади и Законе о министарствима.

http://www.srbija.gov.rs/vesti/dokumenti_sekcija.php?id=36146


# Александар Вучић Душан Остојић ППВ Влада Републике Србије сајт Александра Вучић
@avucic @zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима