Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Угрожавање магазина Статус

rss

19.04.2007. Бета

Угрожавање магазина Статус

Славиша Лекић оптужио компаније "Делта" и "Вечерње новости" да спречавају дистрибуцију најновијег броја Статуса.

 Главни уредник магазина је за то оптужио власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића и главног уредника "Вечерњих новости" Манојла Вукотића и као могући мотив навео објављивање другог дела интервјуа са бившим шефом владиног бироа за комуникације Владимиром Поповићем. Према његовим речима, Мишковић је опструирао дистрибуцију магазина, а Вукотић је зауставио објављивање плаћене рекламе за нови број.

"Тандем који чине умишљени власник Србије и самопрокламовани анђео чувар медијског неба ове земље, свако на свој начин, учинио је све што је у њиховој моћи да потенцијалне читаоце Статуса поштеди јаких узбуђења изазваних читањем интервјуа са Владимиром Поповићем", наводи Лекић.

"Статус и ја немоћни смо да се супротставимо отимању власништва над магазином. Једино нам преостаје да упутимо апел новинарским удружењима, невладиним организацијама и људима који имају храбрости да дигну глас против још једног убијања јавне речи и новина. Од убијања новина до убијања новинара, мали је корак!", навео је Лекић.

Независно удружење новинара Србије осудило је покушаје да се спречи дистрибуција магазина "Статус" и уговорено рекламирање најновијег броја.

"НУНС се од почетка реформи и демократизације у друштву доследно залагао, између осталог, за здраве тржишне принципе у пословању медија, па и у емитовању, штампању и дистрибуцији медија на основама слободне, економске утакмице на тржишту", наводи се у саопштењу НУНС-а


# интервју Вечерње новости
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима