Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ugrožavanje magazina Status

rss

19.04.2007. Beta

Ugrožavanje magazina Status

Slaviša Lekić optužio kompanije "Delta" i "Večernje novosti" da sprečavaju distribuciju najnovijeg broja Statusa.

 Glavni urednik magazina je za to optužio vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i glavnog urednika "Večernjih novosti" Manojla Vukotića i kao mogući motiv naveo objavljivanje drugog dela intervjua sa bivšim šefom vladinog biroa za komunikacije Vladimirom Popovićem. Prema njegovim rečima, Mišković je opstruirao distribuciju magazina, a Vukotić je zaustavio objavljivanje plaćene reklame za novi broj.

"Tandem koji čine umišljeni vlasnik Srbije i samoproklamovani anđeo čuvar medijskog neba ove zemlje, svako na svoj način, učinio je sve što je u njihovoj moći da potencijalne čitaoce Statusa poštedi jakih uzbuđenja izazvanih čitanjem intervjua sa Vladimirom Popovićem", navodi Lekić.

"Status i ja nemoćni smo da se suprotstavimo otimanju vlasništva nad magazinom. Jedino nam preostaje da uputimo apel novinarskim udruženjima, nevladinim organizacijama i ljudima koji imaju hrabrosti da dignu glas protiv još jednog ubijanja javne reči i novina. Od ubijanja novina do ubijanja novinara, mali je korak!", naveo je Lekić.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pokušaje da se spreči distribucija magazina "Status" i ugovoreno reklamiranje najnovijeg broja.

"NUNS se od početka reformi i demokratizacije u društvu dosledno zalagao, između ostalog, za zdrave tržišne principe u poslovanju medija, pa i u emitovanju, štampanju i distribuciji medija na osnovama slobodne, ekonomske utakmice na tržištu", navodi se u saopštenju NUNS-a


# intervju Večernje novosti
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima