Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зашто нема пара за ФК Рутевац 1908?

rss

04.10.2014. Д. Остојић

За све фудбалске клубове у општини има пара једино за ФК Рутевац 1908 нема.

Зашто нема пара за ФК Рутевац 1908?

Одговор смо потражили од Д.Р. једног од оснивача клуба.

"Моји другови и ја смо основали фудбалски клуб у Рутевцу и у том клубу окупили 27 регистрованих младих играча из села. Пошто смо нови, све смо купили из свог џепа: дресове и осталу опрему, пошто општина нема пара за нас. Кад смо отишли да тражимо паре за судије, општина неће да нам да, а дала је исто новооснованим клубовима из Грејача и Тешице. У општини кажу да смо ми дивљи клуб и да им не треба 2 клуба у Рутевцу. Зато сад ми сваку утакмицу мора да платимо из свог џепа док неки клубови добијају по пола милиона динара. Да ли се овако унапређује младост и спорт у општини тиме што неће да нам да 30 хиљада за судије. Ако  смо ми дивљи тим који има 27 регистрованих играча од 14 до 32 године, онда је уреду угасићемо клуб.
Али немој после г. Ненад Станковић и остали општинари да се чуде што се деца по селу дрогирају, краду и опијају." завршава љутито Д.Р.

Апелујемо на надлежне у општини да обезбеде 30.000 динара како би ФК Рутевац 1908 имао довољно пара да плати судије и настави нормално такмичење у општинској лиги, јер се ради о младом клубу који окупља близу 30 младих људи који су остали да живе на селу.

 


# фудбал буџет општина Ненад Станковић Рутевац Рутевац 1908 ФК
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима