Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zašto nema para za FK Rutevac 1908?

rss

04.10.2014. D. Ostojić

Za sve fudbalske klubove u opštini ima para jedino za FK Rutevac 1908 nema.

Zašto nema para za FK Rutevac 1908?

Odgovor smo potražili od D.R. jednog od osnivača kluba.

"Moji drugovi i ja smo osnovali fudbalski klub u Rutevcu i u tom klubu okupili 27 registrovanih mladih igrača iz sela. Pošto smo novi, sve smo kupili iz svog džepa: dresove i ostalu opremu, pošto opština nema para za nas. Kad smo otišli da tražimo pare za sudije, opština neće da nam da, a dala je isto novoosnovanim klubovima iz Grejača i Tešice. U opštini kažu da smo mi divlji klub i da im ne treba 2 kluba u Rutevcu. Zato sad mi svaku utakmicu mora da platimo iz svog džepa dok neki klubovi dobijaju po pola miliona dinara. Da li se ovako unapređuje mladost i sport u opštini time što neće da nam da 30 hiljada za sudije. Ako  smo mi divlji tim koji ima 27 registrovanih igrača od 14 do 32 godine, onda je uredu ugasićemo klub.
Ali nemoj posle g. Nenad Stanković i ostali opštinari da se čude što se deca po selu drogiraju, kradu i opijaju." završava ljutito D.R.

Apelujemo na nadležne u opštini da obezbede 30.000 dinara kako bi FK Rutevac 1908 imao dovoljno para da plati sudije i nastavi normalno takmičenje u opštinskoj ligi, jer se radi o mladom klubu koji okuplja blizu 30 mladih ljudi koji su ostali da žive na selu.

 


# fudbal budžet opština Nenad Stanković Rutevac Rutevac 1908 FK
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima