Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Задовољство у НИФ-у резултатима репрезентативаца

rss

06.12.2012. Радио Алексинац

Дарко Грујић, Данијел Стефановић, Млађан Грујић и Милош Стојилковић, чланови алексиначког клуба НИФ, су као репрезентатвци Србије на недавно завршеном Светском првенству у дзиу-џици, одржаном у Бечу, изборили пласмане између 16. и 24. места.

У џудо и џиу-џица клубу НИФ задовољни учинком алексиначких спортиста на СП у Бечу

По оцени њиховог тренера Драгана Трајковића, Алексинчани су постигли добре резултати имајући у виду веома јаку конкуренцију, лош жреб и чињеницу да су наши спортисти јуниори, а такмичили су се у сениорској конкуренцији.

- Могу да кажем да је то велики успех за нас, јер да бисте пратили светске трендове у џудоу и џиу-џици, морате да учествујете на великим такмичењима широм Европе и света. С обзиром да смо ми тек 2009. године учествовали по први пут на Европском првенству, ево после три године смо стекли право да учествујемо на једном Светском првенству. Посебна карактеристика и посебан успех је тај што три такмичара из Алексинца имају тек 19 година. То су у ствари јуниори и они се још нису такмичили ни на Јуниорским европским првенствима, а већ су стекли услове, освајањем медаља на Европским челинџ куповима и Балканским првенствима, за учешће на Светском првенству.

На првенству су доминирали такмичари из водећих светских земаља у овом спорту - Русије, Француске, Ирана, Намачке, Данскеи Холандије. Без обзира на постигнуте резултате, ово је велики успех алексиначког спорта и џудо и џиу-џица клуба НИФ, сматра Трајковић.

video...

Коментара: 0


# џиу џицу N&F џиу џицу клуб НИФ борилачки спортови
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима