Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Филип Трајковић 2018. годину завршава на 1. месту Светске ранг листе

rss

18.12.2018.

Светска џиу џицу федерација је на крају такмичарске 2018. године, преко сајта Спортдата, објавила ранг листу такмичара за све категорије на којој, у категорији Јуниори -94кг, репрезентативац Србије из Алексинца Филип Трајковић заузима убедљиво 1. место са 470 бодова, чак 150 више од другопласираног такмичара из Русије.

3. место - Светско првенство за јуниоре, Абу Даби, УАЕ

- Ово је још један историјски успех наше земље, јер до сада ни један такмичар није био на чеоној позицији Светске JJIF ранг листе - кажу у клубу Ниф Алексинац.

У 2018. години Филип је ушао као актуелни ПРВАК ЕВРОПЕ у категорији јуниори -94кг и постао стипендиста Министарства спорта Републике Србије највишег међународног ранга.

Са репрезентацијом Србије учествовао је и освојио 3. место и бронзану медаљу на СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ за јуниоре у категорији -94кг, које је одржано од 1. до 3. марта 2018. године у Абу Дабију, у Уједињеним Арапским Емиратима, на коме су учествовали представници 52 државе из целог Света. 

Освојио је 1. место и златну медаљу на Гренд слам турниру "Герман Опен 2018", од 6-7. октобра 2018. год. у Гелзенкирхену, у Немачкој, чиме је по други пут и за сада једини из наше земље постао освајач златне медаље са Гренд слемова. 

Освојио је два прва места и две златне медаље у категоријама јуниори и сениори -94кг на Међународном турниру "Будапест Опен 2018", од 7-8. априла 2018. год. у Будимпешти, у Мађарској.

На највећем Гренд Слем џиу џицу турниру на свету „Париз Опен 2018“ одржаном у чувеном „Институту ду јудо“ у Паризу, у Француској, од 28-29. априла 2018. год. у категорији сениора -94кг освојио је високо 7. место.

Освојио је 3. место и бронзану медаљу у категорији сениори -94кг на Међународном турниру "Санкт Петерсбург Опен 2018", у Санкт Петерсбургу, у Русији, 14. октобра 2018. год. У Русији је 7 дана тренирао са сениорском Руском Репрезентацијом.

Освојио је 1. место и златну медаљу на Међународном џиу џицу турниру „Трофеј Јахорине 2018“, у Сарајеву, у БиХ, 08. септембра 2018. год.

Освојио је 1. место и златну медаљу на Међународном турниру "Роби Рајх" у Марибору, у Словенији, од 21. и 22. априла 2018. год. На истом турниру, у екипном такмичењу у Јадранској џиу џицу лиги остварио је три победе над такмичарима из Словеније, Црне Горе и Македоније. 

На Европском првенству за јуниоре у Болоњи, у Италији, од 25-28. октобра 2018. год. – после две победе, у трећем мечу Филип је задобио тежу повреду носа, након чега му официјални лекари нису дозволили да настави даље такмичење - те је на крају морао да се задовољи 4. местом. 

Освојио је 1. место и златну медаљу у категорији сениори -94кг. на Међународном џиу џицу турниру „Словенија Опен 2018“, у Брежицама, у Словенији, 29. септембра 2018. год. 

Августа 2018. год. учествовао је на Летњим припремама Репрезентације Србије у Апатину и Бањи Јунаковић, а потом крајем месеца на међународном Летњем кампу "Титанс цамп 2018" у Тсагаради, у Грчкој на коме су учествовали најбољи европски такмичари из Немачке, Шведске, Пољске, Италије, Словеније, Мексика, Србије и Грчке. 

У финал-фору Јадранске џиу џицу лиге, 10. новембра 2018.  у Скопљу у Македонији, Филип је за екипу нашег клуба „НиФ Алексинац“ остварио две победе над најбољим такмичарима из Словеније и Македоније, и са нашом екипом освојио титулу Шампиона Јадранске џиу џицу лиге за 2018. год.  

На Првенству Србије у џиу џицу освојио је 1. место и златну медаљу, у Каћу, 18. марта 2018. год. у својој категорији јуниори -94кг,  

Ове 2018. год. на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу, завршио је тренерску школу за оперативног тренера.

На Сајму спорта од 23-25. новембра 2018. год. у Београду, Филип је као стипендиста Министарства спорта Републике Србије учествовао на семинару за стручно усавршавање спортиста, спортских стручњака и стручњака у спорту.

О врхунским успесима Филипа у 2018. год. емитоване су неколико прилога и емисије на националној ТВ РТС, ТВ Коперникус, СОС каналу, Зона, Зона плус, Соутх Медиа и Јутјубу, а објављени су и више чланака у Спортском журналу, Спорт, Новости југа, Јужне вести, Алексинац.нет идр.

Светска ранг листа за 2018. годину

Краћа биографија:

Филип Трајковић је из Алексинца, рођен 21.10.1999. год. студент је 1. године Електронског факултета у Нишу. Алексиначку Гимназију и Основну школу „Љупче Николић“ у Алексинцу је завршио са одличном успехом просека 5 и у обе школе је носилац Вукове дипломе.

Борилачке спортове тренира од своје 5 године живота. Вишеструки је Првак Србије и освајач националног купа Србије. За Репрезентацију Србије наступа од 2008. год. и прошао је све узрасне категорије.

На Светском првенству 2013. год. у Атини, у Грчкој, у категорији наде освојио је 3. место и бронзану медаљу чиме је постао први освајач медаље на Светским првенствима у историји Србије.

Два пута је био Првак Балкана и једном освајач 3. места и бронзане медаље на Балканском првенству. Од 2017. год. наступа за екипу „НиФ Алексинац“ која се као представник Србије такмичи у регионалној међународној Јадранској џиу џицу лиги, која обухвата најбоље клубове из бивше СФРЈ.


# џиу џицу Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ школе Алексинац.Нет борилачки спортови Јужне вести
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима