Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zadovoljstvo u NIF-u rezultatima reprezentativaca

rss

06.12.2012. Radio Aleksinac

Darko Grujić, Danijel Stefanović, Mlađan Grujić i Miloš Stojilković, članovi aleksinačkog kluba NIF, su kao reprezentatvci Srbije na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u dziu-džici, održanom u Beču, izborili plasmane između 16. i 24. mesta.

U džudo i džiu-džica klubu NIF zadovoljni učinkom aleksinačkih sportista na SP u Beču

Po oceni njihovog trenera Dragana Trajkovića, Aleksinčani su postigli dobre rezultati imajući u vidu veoma jaku konkurenciju, loš žreb i činjenicu da su naši sportisti juniori, a takmičili su se u seniorskoj konkurenciji.

- Mogu da kažem da je to veliki uspeh za nas, jer da biste pratili svetske trendove u džudou i džiu-džici, morate da učestvujete na velikim takmičenjima širom Evrope i sveta. S obzirom da smo mi tek 2009. godine učestvovali po prvi put na Evropskom prvenstvu, evo posle tri godine smo stekli pravo da učestvujemo na jednom Svetskom prvenstvu. Posebna karakteristika i poseban uspeh je taj što tri takmičara iz Aleksinca imaju tek 19 godina. To su u stvari juniori i oni se još nisu takmičili ni na Juniorskim evropskim prvenstvima, a već su stekli uslove, osvajanjem medalja na Evropskim čelindž kupovima i Balkanskim prvenstvima, za učešće na Svetskom prvenstvu.

Na prvenstvu su dominirali takmičari iz vodećih svetskih zemalja u ovom sportu - Rusije, Francuske, Irana, Namačke, Danskei Holandije. Bez obzira na postignute rezultate, ovo je veliki uspeh aleksinačkog sporta i džudo i džiu-džica kluba NIF, smatra Trajković.

video...

Komentara: 0


# džiu džicu N&F džiu džicu klub NIF borilački sportovi
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}