Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Утакмица године у Алексинцу: Напредак дочекује Борац

rss

17.02.2020.

Екипе Напретка ЈКП и чачанског Борца састаће се сутра у Алексинцу у оквиру 21. кола Кошаркашке лиге Србије.

Фото Милица Гвозден

Алексинчани се налазе у средишњем делу табеле и у добром амбијенту дочекују фаворизованог противника. 

Утакмица између поменутих екипа, која је крајем новембра одиграна у Чачку, била је можда и најузбудљивија која је до тог момента одиграна у Хали крај Мораве. Алексиначки тим је парирао Чачанима, у трећем периоду долазио до вођства, а пред улазак у одлучујућу четвртину – нерешено (68:68). Средином последње деонице, домаћи тим успео је да сломи отпор противника и дође до победе.

Напредак је чврсто позициониран на осмој позицији, са три победе више у односу на Вршац и Металац. Ипак, изабраницима Небојше Раичевића не би требало да мањка мотива, с обзиром да ће пред својом бројном публиком угостити чачанског великана.

Утакмица између Напретка и Борца одиграће се у Спортској хали у Алексинцу, а почетак је заказан за 18 часова.

Ђорђе Мићић: Напредак је пријатно изненађење у КЛС – у, али ми желимо да се вратимо на победнички колосек

Након Купа Радивоја Кораћа и четвртфиналне утакмице против Партизана, у којој је Борац пружио више него достојан отпор, екипа из града на Морави окреће се КЛС обавезама. Пред изабраницима Марка Мариновића је гостовање у Алексинцу.

Детаљ са утакмице у Нишу

Екипа из Чачка је током већег дела сезоне имала убедљиву предност у односу на најближе пратиоце. Међутим, изабраници Марка Мариновића су у потпуности потрошили стечени кредит, јер су изгубили своје мечеве од Вршца, Тамиша и у прошлом колу од Златибора.

Због прошлонедељног пораза Чачана на домаћем паркету од стране Златибора расте важност наредног сусрета са Напретком, али и сваког који следи. Наиме, у овом моменту Борац и ужичка Слобода су поравнати на врху табеле КЛС такмичења, са скором од 17 победа, уз свега три пораза.

Члан стручног штаба у Борцу Ђорђе Мићић вратио се на недавно окончани меч против Партизана, за који тврди да је био добро одигран.

- Утакмицу Купа Радивоја Кораћа против Партизана одиграли смо врло добро, што је публика имала прилику да види. Додуше, то нам је и била намера. Желели смо да осетимо колика је разлика у овом моменту између нас и водеће екипе АБА 1 лиге. Добро је познато да тежимо елитном регионалном такмичењу, тако да нам је овај дуел веома користио. Што се тиче саме утакмице, не бих превише ширио причу, све је већ виђено и речено. Све у свему, понели смо позитивне утиске из Ниша, рекао је Мићић.

Међутим, превише времена за одмор и сумирање утисака нема, јер следи окршај са Напретком, екипом која је показала завидан ниво кошаркашког знања.

- Враћамо се КЛС обавезама, а овог пута идемо у госте Напретку, врло квалитетној екипи. У свом тиму има неколико искусних кошаркаша који годинама играју ово такмичење, а захваљујући њима су се добро показали у досадашњем делу сезоне. Својим играма и победама дошли су до тога да их сви сматрају пријатним изненађењем. Заслужено се налазе на тренутној позицији , мишљење је Мићића. 

- Пред нама је тешка утакмица, како због незгодног противника, тако и због домаће публике, која ће, нема сумње, испунити халу до последњег места. Додуше, у таквој атмосфери је лепо играти. Без обзира на изазов, наша жеља је да одиграмо најбоље што можемо, па да се вратимо на победнички колосек, завршио је Ђорђе Мићић.

Извор: Марко Радић, Никола Миновић / Кабларнет

Погледајте снимак конференције за штампу:


# кошарка Напредак КК Борац КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима