Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Utakmica godine u Aleksincu: Napredak dočekuje Borac

rss

17.02.2020.

Ekipe Napretka JKP i čačanskog Borca sastaće se sutra u Aleksincu u okviru 21. kola Košarkaške lige Srbije.

Foto Milica Gvozden

Aleksinčani se nalaze u središnjem delu tabele i u dobrom ambijentu dočekuju favorizovanog protivnika. 

Utakmica između pomenutih ekipa, koja je krajem novembra odigrana u Čačku, bila je možda i najuzbudljivija koja je do tog momenta odigrana u Hali kraj Morave. Aleksinački tim je parirao Čačanima, u trećem periodu dolazio do vođstva, a pred ulazak u odlučujuću četvrtinu – nerešeno (68:68). Sredinom poslednje deonice, domaći tim uspeo je da slomi otpor protivnika i dođe do pobede.

Napredak je čvrsto pozicioniran na osmoj poziciji, sa tri pobede više u odnosu na Vršac i Metalac. Ipak, izabranicima Nebojše Raičevića ne bi trebalo da manjka motiva, s obzirom da će pred svojom brojnom publikom ugostiti čačanskog velikana.

Utakmica između Napretka i Borca odigraće se u Sportskoj hali u Aleksincu, a početak je zakazan za 18 časova.

Đorđe Mićić: Napredak je prijatno iznenađenje u KLS – u, ali mi želimo da se vratimo na pobednički kolosek

Nakon Kupa Radivoja Koraća i četvrtfinalne utakmice protiv Partizana, u kojoj je Borac pružio više nego dostojan otpor, ekipa iz grada na Moravi okreće se KLS obavezama. Pred izabranicima Marka Marinovića je gostovanje u Aleksincu.

Detalj sa utakmice u Nišu

Ekipa iz Čačka je tokom većeg dela sezone imala ubedljivu prednost u odnosu na najbliže pratioce. Međutim, izabranici Marka Marinovića su u potpunosti potrošili stečeni kredit, jer su izgubili svoje mečeve od Vršca, Tamiša i u prošlom kolu od Zlatibora.

Zbog prošlonedeljnog poraza Čačana na domaćem parketu od strane Zlatibora raste važnost narednog susreta sa Napretkom, ali i svakog koji sledi. Naime, u ovom momentu Borac i užička Sloboda su poravnati na vrhu tabele KLS takmičenja, sa skorom od 17 pobeda, uz svega tri poraza.

Član stručnog štaba u Borcu Đorđe Mićić vratio se na nedavno okončani meč protiv Partizana, za koji tvrdi da je bio dobro odigran.

- Utakmicu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana odigrali smo vrlo dobro, što je publika imala priliku da vidi. Doduše, to nam je i bila namera. Želeli smo da osetimo kolika je razlika u ovom momentu između nas i vodeće ekipe ABA 1 lige. Dobro je poznato da težimo elitnom regionalnom takmičenju, tako da nam je ovaj duel veoma koristio. Što se tiče same utakmice, ne bih previše širio priču, sve je već viđeno i rečeno. Sve u svemu, poneli smo pozitivne utiske iz Niša, rekao je Mićić.

Međutim, previše vremena za odmor i sumiranje utisaka nema, jer sledi okršaj sa Napretkom, ekipom koja je pokazala zavidan nivo košarkaškog znanja.

- Vraćamo se KLS obavezama, a ovog puta idemo u goste Napretku, vrlo kvalitetnoj ekipi. U svom timu ima nekoliko iskusnih košarkaša koji godinama igraju ovo takmičenje, a zahvaljujući njima su se dobro pokazali u dosadašnjem delu sezone. Svojim igrama i pobedama došli su do toga da ih svi smatraju prijatnim iznenađenjem. Zasluženo se nalaze na trenutnoj poziciji , mišljenje je Mićića. 

- Pred nama je teška utakmica, kako zbog nezgodnog protivnika, tako i zbog domaće publike, koja će, nema sumnje, ispuniti halu do poslednjeg mesta. Doduše, u takvoj atmosferi je lepo igrati. Bez obzira na izazov, naša želja je da odigramo najbolje što možemo, pa da se vratimo na pobednički kolosek, završio je Đorđe Mićić.

Izvor: Marko Radić, Nikola Minović / Kablarnet

Pogledajte snimak konferencije za štampu:


# košarka Napredak KK Borac KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima