Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредак - Борац 70:87, Чачани носе бодове из Алексинца

rss

18.02.2020. АГ, Timeout.rs

У утакмици 18. кола кошаркашке лиге Србије Напредак је тражио своју шансу против фаворита из Чачка, екипе Борца. Ипак, гости су брзо показали зашто су дошли и славили на крају.

Фото Милица Гвозден

Чачани су лидери првенства, целе сезоне су на првом месту, а после пар киксева деле ту позицију са ужичком Слободом. Напредак жели победу на свом терену, момци су убеђени да то могу, али Чачани немају право на кикс.

И једни и други су ушло конкретно у меч. Напредак је први постигао поене и држао вођство, а Чачани су успешно узвраћали. Ипак је Борац успео брзо да дође до првог вођства, захваљујући кошевима Неранџића и Мајсторовића. Са друге стране Лука Гашић је предводио алексиначке стрелце. Прву четвртину су Чачани завршили у своју корист (21:24).

Играчи Напретка нису бриљирали у одбрани на почетку друге четвртине, док су "борци" демонстрирали како се то ради. Неуспешни шутеви са дистанце и грешке у нападу, Чачани одлазе на +7 (23:30), па тренер домаћих окупља играче код клупе. Након тајмаута алексинчани бивају борбенији, али остају грешке у нападу, Борац одлази на +12 (25:37). Ипак је гостујући тренер Мариновић реаговао након тројке Николе Раичевића, па његови играчи после тајмаута постижу брзе и лаке поене. Алексинчани се муче са реализацијом, а гости користе контранападе и постепено повећавају предност (28:46). Ипак, не дају се Алексинчани па са пар напада успевају да смање на -13 (33:46), па је то резултат са којим се отишло на одмор.

Учинило се да је кренуо Алексинчане шут са почетком треће четвртине, бржи проток лопте је донео резултате. Екипа Борца је рано испунила бонус, после три ипо минута игре (41:51).

Чачани задају муке алексиначкој одбрани. Да смањи резултат побринуо се Богавац шутем за три поена, узвраћа Милетић. 

Мрежице мирују неко време, а онда домаћи играчи греше у одбрани. Раичевић добија техничку грешку "због симулације фаула".

То све диже публику, а посебно рампа Милојевића над Поповиће, испод коша. Пред крај четвртине Огњеновић се сналази испод коша, поентира за 2+1 за 50:63 што је био крајњи резултат ове деонице.

Лука Милојевић постиже поене уз фаул на почетку четврте четвртине.

Још једна неспортска од стране домаће екипе, овог пута Огњеновић над Кочовићем. Гости поново после 2 ипо минута игре користе бонус.

Чачани користе пропусте Алексинчана и постижу 5 везаних поена, па реагује Раичевић (55:77). Постижу у наставку домаћи играчи поене, али гости још више, па одлазе на +26 (61:85).

До краја је настављено у слично ритму, али је домаћа екипа успела да ублажи пораз.  На крају 70:87, заслужена победа гостију.

Мањак енергије у домаћем тиму, чврста и дисциплинована одбрана гостију, користили су све грешке Алексинчана и имали фантастичан шут за три поена. Чачани су дали 15 тројки (36%). У осталим елементима игре су били статистички приближни, осим у изгубљеним лоптама, које је Напредак имао чак 20.

Највише поена у гостујућем тиму постигао је Никола Кочовић - 17, Неранџић је додао 14. Код домаћина Лука Гашић - 14 (9 ск.), Раичевић 12 (4ас.).

Лепо кошаркашко вече у нашем граду.

Погледајте снимак конференције за штампу након утакмице:


# кошарка Напредак КК Борац КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима