Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Team Yugran, паркур, фриранинг и стритворкаут

rss

17.01.2016. Саша Марковић Гидра

Да ли је неко знао да у нашем граду постоји Team Yugran, паркур, фриранинг и стритворкаут група?
Ова симпатична група младића је формирана 2012. године због учешћа у телевизијском шоу "Ја имам таленат".

Team Yugran, паркур, фриранинг и стритворкаут

Тренутно у овој групи има 5 чланова: Милан Живић (21 год.), Милош Митић (19) из Ниша, Урош Петровић (18), Никола Ракетић (21) и Радош Николић (19) из Алексинца.

Ко су заправо ови момци и чиме се они баве?

Паркур (франц. Parkour) је вештина кретања чији је циљ прећи са једног места на друго у што краћем временском року, прелазећи разне препреке користећи вештине свог тела. Препреке могу бити разне, од камења, па до високих зидова и капија. Може се тренирати и у руралним и у урбаним срединама. Фрираниг (енг. Freerunning) преставља спој Паркура и акробатике.

По речима Уроша Петровића, тренирају сваког дана, углавном напољу, по парковима, улицама, једноставно не постоји одређено место за тренинг, јер је цео град им служи као игралиште. Поента је да се што више истражи околина и развије креативност кроз уменост кретања.

Такође, стално путују у друге градове, земље, ради дружења и потраге за разним изазовима. Такмичења правих нема, што даје предност овој дисциплини да се базира на дружењу, алтруизму и напредовању.

- Такмичиш се сам са собом, да будеш бољи него што си био, да превазилазиш страхове, и напредујеш како физички тако и психички. Управо због свега тога, јавила се љубав према овој дисциплини код ових момака. Осећај слободе и независности, заједно са адреналином.

- Волимо да тренирамо, да се дружимо, да путујемо, то је нешто нас испуњава и у нама се јавља осећај привржености ка томе. За сада смо обишли пуно држава Европе и стекли тако пуно пријатеља у иностранству. Такође, радимо наступе на свим догађајима, било да се ради на отвореном или затвореном простору. Што се тиче паркура, не постоји клуб, али постоји заједница "Паркур Србија" која организује радионице и окупљања широм земље. Желимо да се захвалимо свима који су нам помогли и који нас подржавају као групу. Велика захвалност иде компанији "skochypstiks" која нам пружа могућност да тренирамо у квалитетној одећи која она производи.

Погледајте како то раде наши момци уживо на улицама нашег града:


# Саша Марковић Гидра Team Yugran Милан Живић Милош Митић Урош Петровић Никола Ракетић Радош Николић паркур
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима