Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана Трка за срећније детињство - „Имамо циљ, дођи на старт“

rss

15.11.2015. Саша Марковић Гидра

Хуманитарна спортско рекреативна акција, трка „За срећније детињство“, је најмасовнија и највећа акција Црвеног крста Србије. Мото овогодишње акције гласи „Имамо циљ – Дођи на старт“

Фото Радио Алексинац

Учесник акције даје свој скромни допринос куповином учесничког броја у износу од 50 дин, и није у обавези да се такмичи.

Циљ акције је побољшање социјалног материјалног положаја посебно угрожене категорије деце.Трка је иначе требала да се одржи у склопу дечје недеље, али због временских непогода одржана у суботу 14. новембра на Градском стадиону у Алексинцу.

Фото Радио Алексинац

Као и сваке године акција је била добро посећена, а само такмичење је било организовано по старосним категоријама и по завршетку акције уследила је додела диплома најуспешнијим учесницима.

Фото Радио Алексинац

Ову акцију помогли су: Фудбалски клуб „Напредак“, Центар за културу и уметност, Служба хитне помоћи, Полициска станица Алексинац, ОТИС Алексинац, Радио Алексинац, Предшколска установа „Лане“, Основне и средне школе наше општине и наравно волонтери Црвеног крста Алексинац.

Победници по категоријама:
Забавиште девојчице – Миа Филиповић
Забавиште дечаци – Димитрије Марковић
Први и други разред - Мирјана Марковић и Александар Поповић
Трећи и четвти разред - Сташа Манасић и Мартин Савић
Пети и шести разред - Јована Вељковић и Јован Стевић
Средње школе - Рената Солуновић и Урош Петровић

 


# ОТИС Центар за културу и уметност Црвени крст школе Радио Алексинац Александар Поповић Саша Марковић Гидра Ана Марковић трка за срећније детињство Мирјана Марковић Урош Петровић
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима