Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Семинар за фудбалске тренере у Алексинцу

rss

14.05.2016. Саша Марковић Гидра

У просторијама технике школе „Прота Стеван Димитријевић“, у организацији стручно струковних фудбалских тренера Нишавског округа, одржан је фудбалски семинар за овдашње тренере Нишавског округа.

Семинар за фудбалске тренере у Алексинцу

Овај први семинар, после три године од последњег, отворио је председник организације Драган Милошевић, а затим је дао реч Доктору фудбала Зорану Милановићу, овлашћеном предавачу фудбалског савеза Србије.

Тема овог семинара је била „Систем игре 4-4-2“ и његове предности и мане. Одзив на семинар је био солидан од сране Алексиначких тренера, али колеге из Сврљига, Мерошине и Ражња нису се појавили на семинару иако је он врло битан за обнову тренерске лиценце.

Главне теме на овом семинару су били фудбалске атракције екипе „Лестер“ и „Атлетико Мадрид“ и њихови овогодишњи успеси. ФК „Лестер“ као феномен светског фудбала, са скромним буџетом, посебном филозофијом и фудбалском тактиком представља право светско чудо. Уз то, предзадњи тим у премијер лиги по поседу лопте и последњи тим у лиги по проценту успешних додавања ипак осваја првенство најаче фудбалске лиге на свету. Њихове колеге из Шпаније са сличном причом дошли су ове године до финала лиге шампиона поред много моћнијих клубова и то све у формацији 4-4-2.

Све те феномене тренера Трапатонија и Симеонеа објаснио је др Зоран Милановић, а полазници семинара су са великом пажном пратили излагање. Договорено је да оваквих фудбалских едукација буде што више у току године и да на следећем скупу буду на репертоару и друге стучне теме ове најпопуларније игре на свету.


# фудбал Драган Милошевић Зоран Милановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима