Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Резултати алексиначког такмичара са Grand prix турнира “Paris Open 2023” у Француској

rss

25.04.2023. N&F џиу џицу клуб НИФ

У суботу и недељу, 22. и 23. Априла 2023. год. у спортском центру Џудо института у Паризу у организацији ЈЈИФ-Светске џиу џицу федерације одржан је Grand Prix турнир "Paris Open 2023" за сениоре на коме је наступило око 650 такмичара из 29 држава из целог Света.

Резултати алексиначког такмичара са Grand prix турнира “Paris Open 2023” у Француској

На овом једном од највећих Grand prix турнира на Свету наступио је Репрезентативац Србије Никола Трајковић који је у изузетно јакој конкуренцији освојио сребрну медаљу.

Никола је био носилац А групе тако да је у 1. колу био слободан, одзиром да заузима 1. место на Светској ранг листи. У 1/4 финалу је победио домаћег Репрезентативца Француске, а у 1/2 такмичара из Шпаније и тако се пласирао у финале. 

У финалном блоку који је био пропраћен директним ТВ преносом у Француској, Никола је у веома тешкој и неизвесном финалу изгубио од немачког такмичара Zmeev Daniela бившег првака Европе и тако освојио сребрну медаљу.

Ово је још један врхунски успех који је постигао Никола јер је ово прва медаља за Србију која је икада освојена са Гранд прикс турнира за нашу земљу. 

Нашег такмичара је предводио главни тренер нашег клуба Драган Трајковић.

Захваљујемо се Општини Алексинац, свим правним субјектима и физичким лицима у Србији и Француској који су нам пружили помоћ у остваривању овог успеха.


# џиу џицу Никола Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима