Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Никола Трајковић је ПРВАК СВЕТА у џиу џицу у Абу Дабију у УАЕ

rss

07.11.2022. Џудо и Џиу Џицу клуб НиФ

Од 26.10.-08.11.2022. год. у Абу Дабију у УАЕ се одржава Светско првенство у џиу џицу на коме учествује 1.493 такмичара из 66 држава Света, а нашу Репрезентацију Србије је представљало укупно 7 такмичара.

Никола Трајковић је ПРВАК СВЕТА у џиу џицу у Абу Дабију у УАЕ

У категорији сениори -85кг златну медаљу је освојио и нови ПРВАК СВЕТА постао Никола Трајковић – члан нашег клуба из Алексинца, док је треће место и бронзану медаљу у категорији сениори -69 кг освојио Иван Делла Кроче из Новог Сада.

Трећи најуспешнији такмичар из наше Репрезентације Филип Трајковић је у категорији -94кг освојио 9. место чиме је задржао место у “Топ 10” на Светској ранг листи - чиме је остао у борби за пласман на Word Combact gmaet које се наредне године одржавају у Ријаду, у Саудијској Арабији.

Никола Трајковић је у овој години освојио све што се може освојити у овом спорту, у јулу је на World games/Светским играма у Бирмингену у САД освојио златну метаљу, у мају на Европском првенству у Нијахари у Израелу је освојио златну медаљу и постао Првак Европе, док је истовремено актуелни Првак државе у два спорта, у џиу џицу и у самбооу.

За ове несвакидашње резултате заслуге припадају и Николином оцу и националном тренеру Репрезентације Србије Трајковић Драгану, иначе и тренеру нашег клуба.

Захваљујемо се свима који су на било који начин допринели овом огромном успеху.


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Драган Трајковић Светско првенство Иван Дела Кроче
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима