Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПСД Брђанка: 19. маратон од Алексинца до Сокобање

rss

21.03.2017. ПСД Брђанка

Планинари ПСД "Брђанка" су у недељу 19.3.2017. препешачили 19. маратон од Алексинца до Сокобање, који је постао Традиционална акција Планинарског савеза Србије.

ПСД Брђанка: 19. маратон од Алексинца до Сокобање

Акција је отворена у 7 и 15 испред Дома културе.

Гостима су се у име домаћина обратили Горан Анђелковић, председник друштва и Света Ранђеловић, начелник, а акцију је отворио Јован Живић председник Спотског савеза Алексинца.

Нашим суграђанима и гостима су биле на располагању три стазе. На најдужу се кренуло у 7 и 30 из Алексинца и она је била дужине око 26км, са висинском разликом од око 1300м. Стаза је кренула из Алексинца, па преко Вакупа, Свете Тројице, Чардака, Присада и обронака Озрена се завршила код водопада Рипаљка.

Краћа стаза је била дужине 20км, са висинском разликом је око 860 м, а кренуло се такође у 7 и 30. Стаза се завршила се у Црној бари.

Накраћа стаза је дужине око 14км, висинска разлика је око 700 м. Полазак на најкраћу је био у 8х и 30мин аутобусом до Црне баре, одакле је кренула стаза. Стаза је водила преко Присада и обронака Озрена до Рипаљке. Код Рипаљке је акција затворена, одељене захвалнице за учешће и организован ручак.

За све учеснике је обезбеђен бесплатан ручак, чај и кекс на стази.

На акцији је учествовао највећи број планинара до сада, око 600, од тога из Алексинца око 100, док су остали из 28 планинарских клубова и друштава из целе земље и Македоније. На стази је био велики број младих људи, што нас је посебно радовало. На акцији није било никаквих проблема. Стаза је била лепо обележена, а расположење, упркос не баш сунчаном дану, лепо. Био је то сусрет старих пријатеља.

Захваљујемо нашим суграђанима и гостима на указаном поверењу и лепим речима, поручују из овог друштва.


# Јован Живић Сокобања планинари Брђанка ПСД Света Ранђеловић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима