Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PSD Brđanka: 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje

rss

21.03.2017. PSD Brđanka

Planinari PSD "Brđanka" su u nedelju 19.3.2017. prepešačili 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje, koji je postao Tradicionalna akcija Planinarskog saveza Srbije.

PSD Brđanka: 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje

Akcija je otvorena u 7 i 15 ispred Doma kulture.

Gostima su se u ime domaćina obratili Goran Anđelković, predsednik društva i Sveta Ranđelović, načelnik, a akciju je otvorio Jovan Živić predsednik Spotskog saveza Aleksinca.

Našim sugrađanima i gostima su bile na raspolaganju tri staze. Na najdužu se krenulo u 7 i 30 iz Aleksinca i ona je bila dužine oko 26km, sa visinskom razlikom od oko 1300m. Staza je krenula iz Aleksinca, pa preko Vakupa, Svete Trojice, Čardaka, Prisada i obronaka Ozrena se završila kod vodopada Ripaljka.

Kraća staza je bila dužine 20km, sa visinskom razlikom je oko 860 m, a krenulo se takođe u 7 i 30. Staza se završila se u Crnoj bari.

Nakraća staza je dužine oko 14km, visinska razlika je oko 700 m. Polazak na najkraću je bio u 8h i 30min autobusom do Crne bare, odakle je krenula staza. Staza je vodila preko Prisada i obronaka Ozrena do Ripaljke. Kod Ripaljke je akcija zatvorena, odeljene zahvalnice za učešće i organizovan ručak.

Za sve učesnike je obezbeđen besplatan ručak, čaj i keks na stazi.

Na akciji je učestvovao najveći broj planinara do sada, oko 600, od toga iz Aleksinca oko 100, dok su ostali iz 28 planinarskih klubova i društava iz cele zemlje i Makedonije. Na stazi je bio veliki broj mladih ljudi, što nas je posebno radovalo. Na akciji nije bilo nikakvih problema. Staza je bila lepo obeležena, a raspoloženje, uprkos ne baš sunčanom danu, lepo. Bio je to susret starih prijatelja.

Zahvaljujemo našim sugrađanima i gostima na ukazanom poverenju i lepim rečima, poručuju iz ovog društva.


# Jovan Živić Sokobanja planinari Brđanka PSD Sveta Ranđelović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima