Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПСД Брђанка: 19. маратон од Алексинца до Сокобање

rss

17.03.2017.

ПСД "Брђанка" у недељу 19.3.2017. организује 19. маратон од Алексинца до Сокобање, који је Традиционална акција Планинарског савеза Србије.

ПСД Брђанка: 19. маратон од Алексинца до Сокобање

Акција се отвара у 7.15 часова, испред Дома културе у Алексинцу.

Нашим суграђанима и гостима ће бити на располагању три стазе. На најдужу се креће у 7.30 из Алексинца и она је дужине око 26 км, са висинском разликом од око 1300 м. Стаза креће из Алексинца, а завршава се на Озрену, код водопада Рипаљка.

Краћа стаза је дужине 20 км, висинска разлика је око 860 м, а полази се, такође, у 7.30. Стаза полази из Алексинца, а завржава се у Црној бари.

Накраћа стаза је дужине око 14 км, висинска разлика је око 700 м. Полазак на најкраћу је у 8.30 аутобусом до Црне баре, одакле почиње пешачење. Стаза се завршава на водопаду Рипаљка.

Водопад Рипаљка, Фото Саша Стојановић

Цена превоза је 200дин. За све учеснике је обезбеђен бесплатан ручак, чај и кекс на стази. Планинари и наши суграђани треба да понесу прибор за јело.

Традиција дуга скоро две деценије је гаранција добре организације, безбедног боравка на стази и пријатног дружења са планинарима из Алексинца, али и целе Србије и шире. У предходним годинама број учесника на стази је све већи. У прошлој години на акцији је учествовало више од 500 учесника из Алексинца, околине и иностранства.

Обавезна је пријава и уплата код Горана на телефон 0641198348.


# Сокобања планинари Брђанка ПСД Црна Бара
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима