Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прокупчани бесни: Шикман потписао уговор, па одустао

rss

21.09.2017. Блиц

Драгољуб Шикман, најављено велико појачање кошаркашког клуба Прокупље, изневерио је прокупачку кошаркашку јавност.

Прокупчани бесни: Шикман потписао уговор, па одустао

Како пише Блиц, наставља се ход по мукама КК Прокупље, амбициозног српсколигаша чији је циљ улазак у КЛС. Тим је направљен без ветра у леђа локалне самоуправе и сада се сусрео са несвакидашњим проблемом.

Наиме, Драгољуб Шикман, који је пројектован као највеће појачање екипе тренера Бобана Петровића, иако је потписао приступницу, отказао је долазак у Прокупље и оставио клуб на цедилу пред почетак сезоне.

Шикман потписује приступницу за КК Прокупље у друштву Чедомира Вуковића, спортског директора клуба

Како "Блиц" преноси, против њега је подигнута кривична пријава, јер је прекршио правилник Кошаркашког савеза Србије и самог клуба са којим је осим приступнице склопио и договор о новчаној надокнади.

- Заувек стоп преварама! Кошаркашким преварама, преварама играча, када је у питању пре свега аматерски спорт у Србији, имајући у виду да су са прва два ранга такмичења обавезни професионални уговори. Против кошаркаша Драгољуба Шикмана, и дан данас званично играча КК Прокупље, који је у редовном прелазном року 7. августа потписао приступницу за КК Прокупље, покренућемо кривичну пријаву због тешке преваре коју је учинио, имајући у виду да је у јучерашњем разговору са председником и управним одбором клуба рекао да не жели да игра у Прокупљу - каже Вуле Вуковић, председник КК Прокупље.

Хоће да стане на пут преварантима: Вуле Вуковић, председник КК Прокупље
Он је спреман на све како се овакав случај не би поновио.

- Трагедија је много већа из разлога што је господин Шикман професионални војник Војске Србије. Тај играч, тај војник се послужио, благо речено, тешком преваром. Морамо дефинитивно стати на пут таквима као што је Шикман једном, сада и заувек. Поднећу велику кривичну пријаву због тешке преваре, ангажоваћу све еминентне и најпризнатије адвокате који се баве преварама, јер таквима место није у српској кошарци, а најмање да бране ову отаџбину - завршио је Вуковић.

Шикман је чак дао и изјаву за тамошњу телевизију на представљању тима
Б.О. Блиц


# кошарка Драгољуб Шикман Бобана Петровић Прокупље кривична пријава Вуле Вуковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима