Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредак на удару многих

rss

11.10.2017.

Иако је КК Напредак клуб са традицијом дугом 60 година, умало да буде угашен. Без жеље да се проналази кривац, а са жељом да се читаоцима предочи тренутно стање у клубу позвали смо челне људе клуба.

Напредак на удару многих

У разговору за Алексинац.Нет, Војкан Ерор, стратег нове управе Напретка каже:

"Доласком у клуб затекли смо заиста незавидну ситуацију, минус од 500.000 динара, потрошен буџет до Нове године, и стање са млађим селекцијама у расулу. Клуб није имао довољно термина, јуниорска селекција као да и не постоји, и искрен да будем стекао сам утисак да је неко имао намеру да угаси клуб. Незванично смо сазнали да је план био да се Февзи Шивљик, повуче на позицију челног човека Константина, а да се КК Напредак фузионише са КК Јастреб, и да након 60 година Алексинац остане без кошаркашког клуба Напредак. На сву срећу, захваљујући господину Февзију КК Напредак је спашен. Човек је уплатио 180.000 динара, неопходних за почетак такмичења" истиче г. Ерор.

Тим Напретка је састављен са завидним закашњењем, тако да је Напредак остао без најбољих играча, Драгољуба Шикмана, Александра Миловановића и Николе Раичевића. Нова управа се суочила са великим проблемима око формирања екипе.

"Да предочим читаоцима да смо имали опструкције са свих страна, почев од људи који су били у клубу претходних сезона па до неких спортских функционера из нашег краја, од кога смо се најмање надали да ће вршити опструкцију. На сву срећу ствари се мењају на боље, Драгољуб Шикман се вратио у клуб, на задовољство нас у управи али и њега који је заиста био у незавидној ситуацији. Живи у Алексинцу, ради у Нишу, а увече је морао на тренинге у Прокупље. То је заиста било неиздржљиво за њега и његову породицу, те је одлучио да се врати у матични клуб. Приступница коју је потписао за Прокупље нема правну снагу, те је одлучио да у потпуности буде фер и искрен и према Прокупчанима, те их је културно позвао и уз извињење им појаснио целу ситуацију" истиче Војкан Ерор.

Нажалост, Прокупчани су одлучили да уз помоћ људи из Савеза покрену поступак пред дисциплинском комисијом, уз својеврсну хајку на Шикмана, која је ових дана клуминирала забраном играња једног од најбољих играча Напретка на самом старту сезоне.

"Садашња управа улаже озбиљне напоре, уз помоћ господина Февзија, представника локалне самоуправе да очува јединство и опстанак клуба старог 60 година. Покушаћемо да обезбедимо несметане услове за наставак сезоне. Наш циљ је да обезбедимо стварање јаких омладинских селекција Напретка, рад са млађим категоријама нам је један од приоритета, које ће у блиској будућности бити окосница тима. Користим прилику да све ваше читаоце и људе који то могу, позовем да дођу и помогну клуб. Ја им се у име управе наијскреније захваљујем" завршава г. Ерор.


# буџет кошарка Драгољуб Шикман Војкан Ерор Напредак КК Алексинац.Нет Прокупље Февзи Шиљик Александра Миловановић
@KKNapredakAl @aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима