Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prokupčani besni: Šikman potpisao ugovor, pa odustao

rss

21.09.2017. Blic

Dragoljub Šikman, najavljeno veliko pojačanje košarkaškog kluba Prokuplje, izneverio je prokupačku košarkašku javnost.

Prokupčani besni: Šikman potpisao ugovor, pa odustao

Kako piše Blic, nastavlja se hod po mukama KK Prokuplje, ambicioznog srpskoligaša čiji je cilj ulazak u KLS. Tim je napravljen bez vetra u leđa lokalne samouprave i sada se susreo sa nesvakidašnjim problemom.

Naime, Dragoljub Šikman, koji je projektovan kao najveće pojačanje ekipe trenera Bobana Petrovića, iako je potpisao pristupnicu, otkazao je dolazak u Prokuplje i ostavio klub na cedilu pred početak sezone.

Šikman potpisuje pristupnicu za KK Prokuplje u društvu Čedomira Vukovića, sportskog direktora kluba

Kako "Blic" prenosi, protiv njega je podignuta krivična prijava, jer je prekršio pravilnik Košarkaškog saveza Srbije i samog kluba sa kojim je osim pristupnice sklopio i dogovor o novčanoj nadoknadi.

- Zauvek stop prevarama! Košarkaškim prevarama, prevarama igrača, kada je u pitanju pre svega amaterski sport u Srbiji, imajući u vidu da su sa prva dva ranga takmičenja obavezni profesionalni ugovori. Protiv košarkaša Dragoljuba Šikmana, i dan danas zvanično igrača KK Prokuplje, koji je u redovnom prelaznom roku 7. avgusta potpisao pristupnicu za KK Prokuplje, pokrenućemo krivičnu prijavu zbog teške prevare koju je učinio, imajući u vidu da je u jučerašnjem razgovoru sa predsednikom i upravnim odborom kluba rekao da ne želi da igra u Prokuplju - kaže Vule Vuković, predsednik KK Prokuplje.

Hoće da stane na put prevarantima: Vule Vuković, predsednik KK Prokuplje
On je spreman na sve kako se ovakav slučaj ne bi ponovio.

- Tragedija je mnogo veća iz razloga što je gospodin Šikman profesionalni vojnik Vojske Srbije. Taj igrač, taj vojnik se poslužio, blago rečeno, teškom prevarom. Moramo definitivno stati na put takvima kao što je Šikman jednom, sada i zauvek. Podneću veliku krivičnu prijavu zbog teške prevare, angažovaću sve eminentne i najpriznatije advokate koji se bave prevarama, jer takvima mesto nije u srpskoj košarci, a najmanje da brane ovu otadžbinu - završio je Vuković.

Šikman je čak dao i izjavu za tamošnju televiziju na predstavljanju tima
B.O. Blic


# košarka Dragoljub Šikman Bobana Petrović Prokuplje krivična prijava Vule Vuković
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima