Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПК "Железничар": Острица

rss

17.04.2016.

Минули викенд планинари ће памтити по изузетно високим температурама које су дошле и до већих надморских висина.

ПК "Железничар": Острица

Пошто је велики број планинари из целе Србије овог викенда био на Републичкој планинарској акцији  СУСРЕТ ПЛАНИНАРА СРБИЈЕ, која се одвијала на једној од планина које се налазе недалеко од Чачка, онда је и за планинаре  ПК ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца ова планина  била једна од понуђених  могућности.

Отварање  ове акције било је у бањи Горња Трепча, одакле су планинари кренули ка североистоку са лаганим успоном до засеока Грабац. Од овог засеока планинари су се кретали планинарском стазом до речице Островка, да би даље кретање било са јаким успоном до самог врха поменуте планине. Овај део стазе, и поред  јаког успона планинаре је испунио задовољством,  јер је понудио дивне видиковце са погледом на планине  Јелицу, Овчар и Каблар. На коту од 802 мнв, која представља највишу тачку Острице,  највећи део планинара стигао је после поднева.

Спуштање са планине одвијало се најпре северном, шумовитом страном планине, да би се кретање наставило питомим ливадама, поред села Вујетинци, затим подножјем Буковика све до полазне тачке.

На овој планинарској акцији било је укупно 715 планинара из 48 друштава, а акција је завршена поделом захвалница.

Наредног викенда чланови  ПК ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца, биће на више планинарских акција а неке од планираних су учешће на Фрушкогорском маратону и на Традиционалној акцији која се одржава на планини Бељаници.


# планинари Железничар (план. др.) Горња Трепча Чачак Острица
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима