Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PK "Železničar": Ostrica

rss

17.04.2016.

Minuli vikend planinari će pamtiti po izuzetno visokim temperaturama koje su došle i do većih nadmorskih visina.

PK "Železničar": Ostrica

Pošto je veliki broj planinari iz cele Srbije ovog vikenda bio na Republičkoj planinarskoj akciji  SUSRET PLANINARA SRBIJE, koja se odvijala na jednoj od planina koje se nalaze nedaleko od Čačka, onda je i za planinare  PK ŽELEZNIČAR iz Aleksinca ova planina  bila jedna od ponuđenih  mogućnosti.

Otvaranje  ove akcije bilo je u banji Gornja Trepča, odakle su planinari krenuli ka severoistoku sa laganim usponom do zaseoka Grabac. Od ovog zaseoka planinari su se kretali planinarskom stazom do rečice Ostrovka, da bi dalje kretanje bilo sa jakim usponom do samog vrha pomenute planine. Ovaj deo staze, i pored  jakog uspona planinare je ispunio zadovoljstvom,  jer je ponudio divne vidikovce sa pogledom na planine  Jelicu, Ovčar i Kablar. Na kotu od 802 mnv, koja predstavlja najvišu tačku Ostrice,  najveći deo planinara stigao je posle podneva.

Spuštanje sa planine odvijalo se najpre severnom, šumovitom stranom planine, da bi se kretanje nastavilo pitomim livadama, pored sela Vujetinci, zatim podnožjem Bukovika sve do polazne tačke.

Na ovoj planinarskoj akciji bilo je ukupno 715 planinara iz 48 društava, a akcija je završena podelom zahvalnica.

Narednog vikenda članovi  PK ŽELEZNIČAR iz Aleksinca, biće na više planinarskih akcija a neke od planiranih su učešće na Fruškogorskom maratonu i na Tradicionalnoj akciji koja se održava na planini Beljanici.


# planinari Železničar (plan. dr.) Gornja Trepča Čačak Ostrica
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima