Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PK "Železničar": Morič

rss

01.04.2015.

Za članove Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca i ovaj vikend bio je vrlo zanimljiv.

PK "Železničar": Morič

Ovog puta pažnja je bila usmerena ka jugu Srbije gde se održavala Tradicionalna planinarska akcija MART NA MORIČU, koja je prethodnih godina okupljala veliki broj učesnika i uvek je bila vrlo lepo organizovana. Dovoljan razlog da planinari donesu odluku o učešću.

Jutro u Vlasotincu bilo je zaista neobično jer je glavna ulica bila zakrčena mnogobrojnim autobusima i drugim prevoznim sredstvima, kojima su planinari pristizali. I pored loših vremenskih uslova uoči akcije, planinari su se okupili u značajnom broju ( oko 400 iz 22 planinarska društva ).

Nakon otvaranja akcije, kolona planinara kretala se prema planini Morič, prolazeći kroz sela Jastrebac i Ostrc i po divnim padinama koje su bile obojene bojama proleća. I pored loših vremenskih uslova pre početka akcije, planinari su se sa lakoćom kretali po putevima i stazama pokrivenim peskovitom planinskom zemljom.

Nakon osvajanja vrha, planinari su nastavili kretanje do planinarskog doma gde je organizovana podela zahvalnica, podela planinarskog pasulja i zabava.

Tokom ove akcije planinari su savladali visinsku razliku od 914 m. a dužina staze je bila 14 km. Pored mnogih drugih planinara na akciji je bilo i 15 planinara Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR  iz Aleksinca.


# Vlasotince planinari Železničar (plan. dr.) Morič
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima