Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нова конструкција витла

rss

27.08.2007. З. Маринковић

Нова конструкција витла

Полетање у равници уз помоћ вуче ужетом, се остварује покретним и стационарним витлом. Стационарно витло вуче уже из свих праваца, али је сложене конструкције и скупо је.
Зато смо употребили ауто и уз мање додатке успели да конструишемо и направимо потпуно аутоматско витло. Има константну задату силу вуче, без обзира на брзину летења и ветра. Чак се у случају удара ветра уже одмотава, а задата сила и релативна брзина остаје иста. Тако летач има безбедне и оптималне услове за летење. Извршене пробе су потврдиле предвиђања и сада имамо услов за економичну и безбедну летачку обуку, без одласка на удаљена брда.
У условима слабе термике нема могућности дужег опстајања у ваздуху и лет траје мање од 10 минута. Ако има више летача на старту, треба убрзати полетање. Користимо један калем ужета, време размотавања је 3 минута и повлачења 1 минут. Ако су на старту спремни летачи и возило чека на половини путање полетања, да падне уже и врати га летачима, могуће је полетање до 10 летача на сат, на висину до 300 метара.

Коментара: 1


# параглајдинг
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Dishi68 30.08.2007.
    Bravo.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима