Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Без злата из Вршца

rss

11.10.2010. Зоран Маринковић

Чеси су ове године блистали пуним сјајем и на такмичењу ОТВОРЕН ВРШАЦ 2010 указали на прави пут, који треба следити.

Без злата из Вршца
Успешније него прошле године, одржан је скуп једриличара падобраном на вршачком брегу. Такмичари из Мађарске, Румуније, Чешке и Македоније су дошли у госте и тако дочекани. Права спортска атмосфера, такмичарски дух и другарство уз довикивање на разним језицима, ујединило је мали број такмичара да покажу и нешто науче.
 Наши омладинци су показали резултатима: Треће место Дарко Пантић и друго место Павле Маринковић, да "на младима спорт остаје".



Истовремено одржан бесплатан семинар за међународне судије, је још један допринос развоју. Није било бесплатног смештаја такмичара и ако је овај скуп, више него успешан спортски камп. "Беркут-Вршац" је организовањем скупа наставио да доприноси безбедном слетању и тај труд треба подржати на прави начин. Одјека за сада нема, јер се фаворизују друге дисциплине једрења, а када треба да слете, онда им је мали аеродром... Још није сазрела свест, да се сваки лет завршава слетањем, а ако није успешан, пуне се новине на тему екстрема, лудака и самоубица. До када тако?
У исто време овог спортског такмичења, које није Србију коштало ни једног динара, Србија подржава "параду поносних дегенерика" по налогу THE агресора и баца скоро милион евра да спроведе посушност пред западним THE моћницима. Куда ли нас то воде бескичмењаци у Скупштини? У спорт и здрав живот, сигурно, не.
Комплетни резултати су на адреси: http://www.grunf.org/rezultati/VRSAC_OPEN_pilots_2010.html


# параглајдинг такмичење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима