Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Једна трка, два шампиона

rss

22.09.2010. Зоран Маринковић

СВЕТСКИ КУП у прецизном слетању одржан 20-22 августа на скијашком терену Бјелашнице је остао упамћен по два подвига: Човек на штакама Мирвад Зенуни успешно организује и спроводи светски КУП и нај млађи једриличар 18-то годишњи Павле Маринковић поставља рекорд такмичења, ни једном није слетео ван мерног уређаја "палачинке".

Тешка повреда кичме и грудног коша и одузетост једне ноге, нису омеле Мирвада у организацији и успешно спроведеном такмичењу. Нико га није видео да седи, или одмара у току та два дана. Од старта до циља, од судија, до сарадника, свуда је стизао и координисао активности. Својом жртвом је дао пример и избрисао сваку помисао појединаца у не спортском понашању. Таква домаћинска атмосфера је виђена једино у Пријепољу, на МЕМОРИЈАЛНОМ такмичењу, посвећену Дивцу. Сигурно ће се КУП дуго памтити и утицати на следеће организаторе да се правилно усмере.


Сложени услови слетања су бацали на леђа врхунске једриличаре, некада непобедиве Словенце, али не и Павла Маринковића. Вртложни ветар, термика, нагиб терена и кратак прилаз, су захтевали од такмичара стратегију, вештину и кондицију. У пет серија је 70 учесника успешно слетело и уз неколико тумбања, није било повреда.

Резултати су близу реалног стања и објављени су на адреси: http://www.grunf.org/rezultati/PGAWC_BIH_SVI_2010.htm


Коментара: 0


# параглајдинг слетање такмичење
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима