Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана свечана додела признања спортистима за 2015. годину

rss

18.01.2016. Саша Марковић Гидра, фото Радио Алексинац

У свечаној сали СО Алексинац одржана је традиционална свечана додела признања најуспешнијим спортистима у 2015. годни.

Одржана свечана додела признања спортистима за 2015. годину

Овогодишња свечана додела признања почела почела је минутом чутања недавно преминулом спортском раднику Горану Николову Чичи, коме је додељено посмртно признање за рад у Алексиначком спорту.

Признања су подељена зависно од категорије узраста и укупно је подељено 13 појединачних награда и 2 колективне.

Најперспективнији млади спортисти су Лена Миљковић из плесног клуба „Рондо“ и Лазар Станковић из џудо клуба Алексинац, као и шахисткиња Анастасија Војиновић. Најбољи млади спортиста је фудбалер Немања Тодоровић, а најперспективнији спортиста Огњен Миленковић кошаркаш КК Напредка.

Најбољи јуниорски спортисти су Никола Трајковић члан Џудо Џиу Џицу клуба „НИФ“ и кошаркашица Црвене Звезде Мина Ђорђевић. Бојан Јовановић, стонотенисер је најбољи спортиста са инвалидитетом.

Најбољи тренер је Предраг Костић из атлетског клуба „Напредак“, а најбољи спортски радник Берислав Трајковић из планинарског клуба „Железничар“.

Тиулу најорганизованог спортског клуба је припала КК „Напредак“.

Престижне награде за најбоље спортисте града понели су рукометашица Тијана Божиновић и атлетичар Марко Николић.

Најуспешнији спорски клуб је убедљиво Џудо Џиу Џица клуб „НИФ“, који је својим присуством, пристојним изгледом и спортским васпитањем на самој церемонији апсолутно оправдао заслужено признање.

Потом су уследиле поделе плакета по већ устаљеном обичају општинским руководиоцима, органима и појединим спортским савезима који су се и сами изненадили одакле таква признања у њиховим рукама, јер немају никакве везе са организацијом ове манифестације.

Нажалост, за малобројне локалне медије и новинаре који су максимално испоштовали и удостојили ову свечану седницу, није се нашло или се није имало слуха, а можда се једноставно заборавило за ово мало вредно „парче папира“ које њиховим редакцијама и новинарима много значи.

Свечана додела признања се завршила беседом писца ових редова, који је честитао спортистима на признањима и позвао их на даљу сарадњу. Остаје горчина када нас неко заборави у неком важном свечаном тренутку.

Нови спортски, подмлађени Општински савез и њихов председник се ипак удостојио и по први пут позвао на свечану церемонију нашу малу редакцију Алексинац нета. Па, ваљда смо то заслужили наком стотине објава спортских текстова и увек свима излазили у сусрет.

Нема љутиш, идемо даље. Јачина аплауза коју сам добио од присутних гостију је моја најлепша захвалница за наш рад. Нисте ви криви, млади сте, нема ко да вас поучи и посаветује од старијих колега. Биће још дана и спортког мегдана.

Видимо се ускоро на спортским теренима.


# џиу џицу Никола Трајковић Мина Ђорђевић Предраг Костић Марко Николић Алексинац.Нет спортиста године Бојан Јовановић Саша Марковић Гидра Лазар Станковић Анастасија Војиновић Берислав Трајковић Огњен Миленковић
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима