Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana svečana dodela priznanja sportistima za 2015. godinu

rss

18.01.2016. Saša Marković Gidra, foto Radio Aleksinac

U svečanoj sali SO Aleksinac održana je tradicionalna svečana dodela priznanja najuspešnijim sportistima u 2015. godni.

Održana svečana dodela priznanja sportistima za 2015. godinu

Ovogodišnja svečana dodela priznanja počela počela je minutom čutanja nedavno preminulom sportskom radniku Goranu Nikolovu Čiči, kome je dodeljeno posmrtno priznanje za rad u Aleksinačkom sportu.

Priznanja su podeljena zavisno od kategorije uzrasta i ukupno je podeljeno 13 pojedinačnih nagrada i 2 kolektivne.

Najperspektivniji mladi sportisti su Lena Miljković iz plesnog kluba „Rondo“ i Lazar Stanković iz džudo kluba Aleksinac, kao i šahistkinja Anastasija Vojinović. Najbolji mladi sportista je fudbaler Nemanja Todorović, a najperspektivniji sportista Ognjen Milenković košarkaš KK Napredka.

Najbolji juniorski sportisti su Nikola Trajković član Džudo Džiu Džicu kluba „NIF“ i košarkašica Crvene Zvezde Mina Đorđević. Bojan Jovanović, stonoteniser je najbolji sportista sa invaliditetom.

Najbolji trener je Predrag Kostić iz atletskog kluba „Napredak“, a najbolji sportski radnik Berislav Trajković iz planinarskog kluba „Železničar“.

Tiulu najorganizovanog sportskog kluba je pripala KK „Napredak“.

Prestižne nagrade za najbolje sportiste grada poneli su rukometašica Tijana Božinović i atletičar Marko Nikolić.

Najuspešniji sporski klub je ubedljivo Džudo Džiu Džica klub „NIF“, koji je svojim prisustvom, pristojnim izgledom i sportskim vaspitanjem na samoj ceremoniji apsolutno opravdao zasluženo priznanje.

Potom su usledile podele plaketa po već ustaljenom običaju opštinskim rukovodiocima, organima i pojedinim sportskim savezima koji su se i sami iznenadili odakle takva priznanja u njihovim rukama, jer nemaju nikakve veze sa organizacijom ove manifestacije.

Nažalost, za malobrojne lokalne medije i novinare koji su maksimalno ispoštovali i udostojili ovu svečanu sednicu, nije se našlo ili se nije imalo sluha, a možda se jednostavno zaboravilo za ovo malo vredno „parče papira“ koje njihovim redakcijama i novinarima mnogo znači.

Svečana dodela priznanja se završila besedom pisca ovih redova, koji je čestitao sportistima na priznanjima i pozvao ih na dalju saradnju. Ostaje gorčina kada nas neko zaboravi u nekom važnom svečanom trenutku.

Novi sportski, podmlađeni Opštinski savez i njihov predsednik se ipak udostojio i po prvi put pozvao na svečanu ceremoniju našu malu redakciju Aleksinac neta. Pa, valjda smo to zaslužili nakom stotine objava sportskih tekstova i uvek svima izlazili u susret.

Nema ljutiš, idemo dalje. Jačina aplauza koju sam dobio od prisutnih gostiju je moja najlepša zahvalnica za naš rad. Niste vi krivi, mladi ste, nema ko da vas pouči i posavetuje od starijih kolega. Biće još dana i sportkog megdana.

Vidimo se uskoro na sportskim terenima.


# džiu džicu Nikola Trajković Mina Đorđević Predrag Kostić Marko Nikolić Aleksinac.Net sportista godine Bojan Jovanović Saša Marković Gidra Lazar Stanković Anastasija Vojinović Berislav Trajković Ognjen Milenković
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima