Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нова управа, нови тренер, велики број нових играча и старе амбиције

rss

22.09.2016. Драган Панајотовић, МВП

Предстојећа сезона биће пета друголигашка тиму из Алексинца. У њу ће тим из кошаркашког региона Источна Србија ући са новим именом, Напредак Босфорус

Нова управа, нови тренер, велики број нових играча и старе амбиције

Један су од ретких спортских колектива који уз своје име дужи низ година носи и име спонзора, што значи да се у клубу сами боре за средства, не очекују само помоћ локалне самоуправе, пише портал МВП.

Прошлу сезону Алексинчани су завршили као деветопласирани, до самог краја лиге борили су се за опстанак. Преко лета су направили доста промена, од играчког кадра, преко тренера и управе. Место првог стручњака поверено је Слободану Николићу, кога старији љубитељи кошарке памте као својевремно истакнутог кошаркаша Црвене звезде. на место спортског директора промовисан је Радмило Мојсиловић, до ове сезоне врло битан шраф у игри Напретка. Иако има само 28 година, Мојсиловић је одлучио да заврши професионалну каријеру и помогне клубу на други начин.

"Почели смо са припремама 23. августа. Дошла је нова управа на чијем челу је Февзи Шиљик, власник хотела Боспхорус. Одиграли смо неколико пријатељских мечева од тада, изгубили два пута тесно од Напретка из Крушевца, али и добили две утакмице против Пирота и Константина. За викенд играмо у Београду на 16. Меморијалном турниру Слободан Пива Ивковић. велика нам је част што смо добили позивницу за тај догађај у коме ће поред нас и домаћина екипе БКК раднички, играти још и Пролетер Нафтагас и ОКК Београд." - изјавио је за "МВП портал" нови спортски директор клуба Радмило Мојсиловић.

Играчки кадар је знатно промењен у односу на прошлу сезону. Локалним навијачима је посебно драго што су се у клуб вратили Никола Раичевић из Пирота, као и један од статистички најбољих друголигашких играча минулих сезона, Драгољуб Шикман, који је средином прошле сезоне напустио клуб због несугласица са тренером Бошком Ђокићем. Клуб је задржао "костур" од четири искусна играча, а довели су неколико веома звучних појачања за овај ранг такмичења. У досадашних пет друголигашких сезона Напредак је два пута завршавао као четвртопласирана екипа, први пут на челу са тренером који је Алексинчане и увео у другу лигу, Љубишом Дамјановићем, а други пут са Предрагом Јаћимовићем, када их је само једна победа делила од пласмана у Прву лигу.


Напредак Bosphorus Алексинац:
сезона 2015/16: 9. место на табели ДМЛС (12/14)

Остали: Милош Траиловић, Александар Илић, Александар Миладиновић, Стефан Станисављевић
Дошли: Илија Милутиновић (ЈСК, Тунис), Александар Живојин Даниловић (Малбас, Шведска), Стеван Зорнић (Борац), Немања Митић (ОКК Јуниор), Никола Раичевић (Пирот), Драгољуб Шикман (Јастреб)
Отишли: Марко Узелац (Вршац), Немања Павловић (Слога), Јован Анђелковић (Константин), Радмило Мојсиловић

Напредак Bosphorus (сезона 2016/17):
Милош Траиловић (35, 198)
Александар Илић (21, 196)
Александар Миладиновић (29, 195)
Стефан Станисављевић (23, 190)
Драгољуб Шикман (29, 200)
Никола Раичевић (25, 193)
Немања Митић (23, 205)
Стеван Зорнић (22, 195)
Александар Живојин Даниловић (23, 202)
Илија Милутиновић (28, 212)
Јанко Џунић (28, 195)
Никола Недељковић (26, 185)

тренер: Слободан Николић

Распоред:

1. Напредак - Велика Плана 8.10.
2. Срем (Ср. Митровица) - Напредак 15.10.
3. Напредак - Златибор Чајетина 22.10.
4. Ртањ (Бољевац) - Напредак 29.10.
5. Напредак - Јагодина. 5.11.
6. Младост (Смедеревска Паланка) - Напредак 12. 11.
7. Напредак - Футог 16.11.
8. Војводина (Нови Сад) - Напредак 19.11.
9. Напредак - Колубара (Лазаревац) 26.11.
10. Напредак - Слобода (Ужице) 3.12.
11. Пирот - Напредак 10.12.
12. Напредак - Пролетер (Зрењанин) 17.12.
13. Раднички (Крагујевац) - Напредак 24.12.


# Пирот кошарка Радмило Мојсиловић Драгољуб Шикман Напредак КК Александар Миладиновић Февзи Шиљик Нови Сад Јован Анђелковић Велика Плана Немања Павловић Јанко Џунић Смедеревска Паланка Слободан Николић Никола Раичевић ОКК Београд
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима