Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На Бованском језеру ухваћен сом од 104 килограма

rss

16.08.2011. Текст, фото: Срђан Илић извор: Алексиначке новости

Невероватно, али истинито. Риболовац Слободан Миленковић и његови пријатељи морали да прекину славље поводом улова сома тешког 70 килограма, јер се упецала још једна риба од 104 килограма.

На Бованском језеру ухваћен сом од 104 килограма

На Бованском језеру у суботу увече (13. август) увелко је трајала фешта.

Слободан Миленковић (56), дипломирани економиста у пензији и члан УСР „Нишава“ из Ниша, за другаре и пријатеље приредио је славље, јер је пре два дана овде уловио сама капиталца тешког око 70 килограма и дугачког 2,05 метра.

Звучи чудно, али у јеку славља упецао се још један сом, овога пута тежи и већи од претходног. Током дана вага у оближњем селу Трубаревцу отклонила све дилеме и претпоставке око тежине. Улов је тежак 104 килограма и дугачак 2,52 метра!

- И мени је необјашњиво како се догодило да за два дана уловим два капиталца. У сваком случају, то је врло пријатан и леп догађај – каже Слободан.

– Борба је трајала два сата, а помогли су ми моји пријатељи и колеге риболовци из Ниша: Мића, Бобан и Лаза. Као мамац користио сам дурдубак. Велики сом очигледно воли мали и укусан залогај.

Никола Кумановић, директор ДОО „Јужна Морава 2“ у Нишу, која газдује риболовним водама у овом делу Србије, потврдио нам је да је ово највећи улов на Бованском језеру и један од највећих у нашој држави.

Коментара: 0


# Јужна Морава Никола Кумановић
@ 

[ Додај коментар ]