Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Морава испустила победу у дербију, Напредак победио у гостима

rss

11.04.2019. Милан Милојевић

У оквиру ванредног 21.кола зоне ИСТОК, Суботинчани су се тешког гостовања из Зајечара вратили непоражени.

Фото: архива

Одиграли су нерешено против домаћих Каблова, зацементирали четврту позицију, обезбедили опстанак те могу растерећеније ући у завршницу првенства. На другој страни Рудари су у другој утакмици заредом на свом терену поражени. Овог пута била је боља екипа из Мајданпека. Много буре виђено је у Ражњу где је домаћи Буковик откинуо бод једном од претендената за Српску лигу Тимоку из Зајечара. На крају је и милиција морала да интервенише.

СЕМАФОР 21. КОЛА

Каблови – Моравица  2:2

Рудар АЛПОС – РФК Мајданпек  0:2

Буковик – Тимок 1919  1:1

Хајдук Вељко – Сврљиг  3:2

Бродоремонт – Тимочанин  0:2

БСК – Наша Крила 1936  5:2

Орљане – Малошиште  2:1

ОФК Слатина – Ђердап  3:1


НИШАВСКА ОКРУЖНА ЛИГА

И на теренима окружних лигаша играло се ванредно коло. Виђена су два дербија водећих екипа. У Батушинцу, домаћа Младост је победила Земљорадник из Балајнца док је екипа Житковачке Мораве гостовала у Доњој Расовачи домаћој Расовачи, и на крају узела бод. Голове за Житковчане постигли су Слободан Јанковић из слободног ударца средином првог полувремена, а потпуни преокрет у другом виђен је у последњем минуту када је погодак постигао Предраг Ђорђевић. Ипак у надокнади времена домаћи са играчем мање ипак долазе до бода. Напредак наставља у победничком ритму. Шесту узастопну победу остварили су код увек неугодног Радничког из Кочана. Палилула је направила непријатно изненађење играјући нерешено на свом терену са последњепласираном Падином. Црвена Звезда из Горњег Љубеша је доживеле нови пораз на свом терену од Моравца из Заплањске Топонице, чиме су преузели фењер од екипе Падине. У Гредетину домаћи Напредак из Крушја је остварио важну победу у борби за опстанак против екипе Елида из Доњег Душника. Двоструки стрелац био је Владимир Грујић, док су по један погодак постигли Цветковић и Младен Милошевић. Слога из Кормана је била слободна.

СЕМАФОР 23.КОЛА

Расовача – Морава  2:2

Раднички 1924 – ОФК Напредак 1924  3:4

Напредак 2012 – Елид  4:2

Палилула – Падина 1989  2:2

Црвена Звезда – Моравац (ЗТ)  0:4

Младост – Земљорадник  3:1

Моравац (Ч) – Дољевац 1971  8:0

Наисус 1977 – Раднички 1947 (играју данас)

Већ за викенд на градском стадиону у Алексинцу игра се нови дерби, у госте Напретку долази Расовача.

Извор: Проверена вест


# фудбал Моравац Моравица Алпос Гредетин Напредак ФК Морава ФК Житковац Нишавска окружна лига Предраг Ђорђевић Младен Милошевић Слободан Јанковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима