Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Резултати Општинске, окружне и зоне "Исток"

rss

29.04.2019. Милан Милојевић

Дерби меч 24.кола зоне ”ИСТОК” који се играо у Суботинцу заслужено је припао гостима из Неготина, који су овом победом остали у трци за прво место и селидбу у Српску лигу. Иако ослабљена на овој утакмици, без стандардних Владимирова, Стефановића и Игића, Моравица је пружила жесток отпор фавориту, играла добро, стварала прилике али је на крају морала пружити руку играчима Хајдук Вељка. Једини погодак дело је капитена Ненада Милуновића.

Резултати Општинске, окружне и зоне "Исток"

На другој страни Рудари су гостовали екипи Наших Крила у Белотинцу и претрпели 21. пораз. Ипак нису се обрукали, играли су добро и успели два пута да затресу противничку мрежу. Из казненог ударца сигуран је био Никола Радоњић, док је други погодак постигао Данило Страхиновић.

СЕМАФОР 24.КОЛА

Моравица – Хајдук Вељко 1:2

Наша Крила 1936 – Рудар АЛПОС  4:2

Сврљиг – Тимочанин  0:3

Буковик – Каблови  0:2

РФК Мајданпек – ОФК Слатина  3:2

Тимок 1919 – Орљане  2:0

Ђердап – БСК 2:0

Малошиште – Бродоремонт  3:1 


У 26.колу Окружне лиге није било изненађења. Напредак је на градском стадиону у Алексинцу победио Наисус из Рожине. Двоструки стрелац за Алексинчане био је Богдан Спалевић. У Житковцу у градском дербију Морава је успела да победи добру екипу Палилуле, која се држала само прво полувреме када су могли и до вођства али голман Житковчана брани шут Јефтића. Чим је кренуло друго полувреме кренула је и канонада домаћих. На крају убедљива победа уз хет трик Мартина Ристића. Пратили су га Новковић, Јанковић и презимењак Александар са по једним поготком.

Остали наши лигаши нису били успешни. Црвена Звезда је доживела нови пораз, овог пута на гостовању код Дољевца. Корманци нису могли да направе изненађење, бољи су били фудбалери Расоваче. На крају Крушијани су у ревији голова тесно изгубили у Чапљинцу, од домаћег Радничког.

СЕМАФОР 26.КОЛА

ОФК Напредак 1929 – Наисус 1977  2:1

Морава – Палилула  6:0

Слога – Расовача  1:3

Дољевац 1971 – Црвена Звезда  7:1

Раднички 1947 – Напредак 2012  4:3

Раднички 1924 – Моравац (Ч)  4:0

Елид – Земљорадник  0:3

Падина – Младост  0:1 

Моравац (ЗТ) – слободан

Следеће недеље нови градски дерби у Алексинцу, састају се Напредак и Палилула, Морава у Трњану гостује Црвеној Звезди из Горњег Љубеша, Крушијани у Гредетину дочекују Дољевац, Корманци иду на ноге Елиду у Доњем Душнику.


У суботњим утакмицама 16.кола Општинске фудбалске лиге у Јаковљу домаћа Победа није могла парирати екипи Шкриљца, док је у Радевцу домаћи Полет головима Ненада Михајловића, Стефана Златановића и Стефана Филиповића победио Јединство из Бобовишта.

Недељу преподне су сви жељно ишчекивали. У Краљеву се играо дерби пролећног дела првенства. Силно мотивисани Рутевчани дочекали су јесењег првака екипу Полета из Витошевца. Утакмица је у потпуности оправдала епитет дербија. Мушка игра, доста прилика, лепи потези, преокрети, све оно што чини лепоту фудбала. Домаћи су кренули фуриозно и већ у трећем минуту дошли до вођства преко Милоша Митровића. У размаку од 16 до 21 минута потпуни преокрет гостију из Витошевца. Прво је Немања Симоновић изједначио а Милан Милојковић из казненог ударца донео вођство. Тим резултатом се отишло на одмор. Наставак је донео потпуну офанзиву Рутевчана. Данас понајбољи играч Немања Радојковић у 61. минуту доноси изједначење, у 75. минуту асистира Милошу Митровићу за нови преокрет, да би пет минута пре краја утакмице ставио тачку на победу своје екипе и прво место на табели.

У остале две преподневне утакмице Добрујевчани нису имали потешкоћа против Гредетинаца те су головима Филипа Ристића (2 поготка), Стефана Вукића (2 поготка) и браћом Ивановић лако дошли до нова три бода. На другој страни у Трњану у једној нервозној и растрзаној игри боље су се снашли играчи из Тешице те су головима Ђукића, Николића и резервисте Динчића дошли до победе. Почасни погодак за домаћина дело је штопера гостију Пантовића који је неспретно реаговао после корнера и погодио сопствени гол.

У недељу поподне само једна утакмица, убедљива победа Дражевца над екипом Ратара из Горње Пешчанице.

СЕМАФОР 16.КОЛА

Полет (Радевац) – Јединство  3:0

Победа 1976 – Шкриљац  1:4

ОФК Рутева 1908 – Полет (Витошевац)  4:2

Борац – Јастребац  1:3

Гредетин – ОФК Слога  0:6

ОФК Дражевац – Ратар  7:0

Наредне недеље нове занимљиве утакмице. Добрујевчани у дербију дочекују Дражевчане, Тешичани Рутевчане, док у Суботинцу гостује Полет из Витошевца. Комшијске дербије играће Гредетинци и Јаковљани као и Горњо Пешчанци и Радевчани. Коло затварају у Бобовишту домаће Јединство и Борац из Трњана.

Извор: Проверена вест


# фудбал Моравац Дражевац Моравица Алпос Рудар ФК Гредетин Напредак ФК Моравица ФК општинска лига Нишавска окружна лига нишка фудбалска зона
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима