Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Morava ispustila pobedu u derbiju, Napredak pobedio u gostima

rss

11.04.2019. Milan Milojević

U okviru vanrednog 21.kola zone ISTOK, Subotinčani su se teškog gostovanja iz Zaječara vratili neporaženi.

Foto: arhiva

Odigrali su nerešeno protiv domaćih Kablova, zacementirali četvrtu poziciju, obezbedili opstanak te mogu rasterećenije ući u završnicu prvenstva. Na drugoj strani Rudari su u drugoj utakmici zaredom na svom terenu poraženi. Ovog puta bila je bolja ekipa iz Majdanpeka. Mnogo bure viđeno je u Ražnju gde je domaći Bukovik otkinuo bod jednom od pretendenata za Srpsku ligu Timoku iz Zaječara. Na kraju je i milicija morala da interveniše.

SEMAFOR 21. KOLA

Kablovi – Moravica  2:2

Rudar ALPOS – RFK Majdanpek  0:2

Bukovik – Timok 1919  1:1

Hajduk Veljko – Svrljig  3:2

Brodoremont – Timočanin  0:2

BSK – Naša Krila 1936  5:2

Orljane – Malošište  2:1

OFK Slatina – Đerdap  3:1


NIŠAVSKA OKRUŽNA LIGA

I na terenima okružnih ligaša igralo se vanredno kolo. Viđena su dva derbija vodećih ekipa. U Batušincu, domaća Mladost je pobedila Zemljoradnik iz Balajnca dok je ekipa Žitkovačke Morave gostovala u Donjoj Rasovači domaćoj Rasovači, i na kraju uzela bod. Golove za Žitkovčane postigli su Slobodan Janković iz slobodnog udarca sredinom prvog poluvremena, a potpuni preokret u drugom viđen je u poslednjem minutu kada je pogodak postigao Predrag Đorđević. Ipak u nadoknadi vremena domaći sa igračem manje ipak dolaze do boda. Napredak nastavlja u pobedničkom ritmu. Šestu uzastopnu pobedu ostvarili su kod uvek neugodnog Radničkog iz Kočana. Palilula je napravila neprijatno iznenađenje igrajući nerešeno na svom terenu sa poslednjeplasiranom Padinom. Crvena Zvezda iz Gornjeg Ljubeša je doživele novi poraz na svom terenu od Moravca iz Zaplanjske Toponice, čime su preuzeli fenjer od ekipe Padine. U Gredetinu domaći Napredak iz Krušja je ostvario važnu pobedu u borbi za opstanak protiv ekipe Elida iz Donjeg Dušnika. Dvostruki strelac bio je Vladimir Grujić, dok su po jedan pogodak postigli Cvetković i Mladen Milošević. Sloga iz Kormana je bila slobodna.

SEMAFOR 23.KOLA

Rasovača – Morava  2:2

Radnički 1924 – OFK Napredak 1924  3:4

Napredak 2012 – Elid  4:2

Palilula – Padina 1989  2:2

Crvena Zvezda – Moravac (ZT)  0:4

Mladost – Zemljoradnik  3:1

Moravac (Č) – Doljevac 1971  8:0

Naisus 1977 – Radnički 1947 (igraju danas)

Već za vikend na gradskom stadionu u Aleksincu igra se novi derbi, u goste Napretku dolazi Rasovača.

Izvor: Proverena vest


# fudbal Moravac Moravica Alpos Gredetin Napredak FK Morava FK Žitkovac Nišavska okružna liga Predrag Đorđević Mladen Milošević Slobodan Janković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima