Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мирослав Тодоровић добитник Мајске награде

rss

22.05.2017.

У Дому Народне Скупштине Србије у суботу 20.5.2017. је одржана церемонија доделе Мајске награде Спортског савеза Србије, као највећег друштвеног признања у области спорта.

Мирослав Тодоровић добитник Мајске награде

Признања су уручена најбољима у протеклој години, а међу награђенима је и фоторепортер Вести и Званичног сајта ФК Партизан и председник удружења спортских фотографа Србије, Мирослав Тодоровић.

Предлог за доделу највећег друштвеног признања у области спорта је потекао од Управног одбора Спортског савеза општине Алексинац. Мирослав Тодоровић "Кајло" је познати алексиначки спортиста, између осталог, и бивши играч Фудбалског клуба"Напредак".

Тоша је рођен 29. априла 1955. у Крушевцу. После основне, Средњу учитељску и Вишу педагошку школу завршио је Алексинцу, а уз школовање успешан је био и на фудбалском терену јер је играо за алексиначки Напредак, Бор, Раднички из Новог Београда, БАСК, Графичар и ПИМ Београд.

Пуних 16 година радио је као учитељ у ОШ "Влада Аксентијевић" и одатле носи надимјак Уча. Љубав према спорту и фотографији инспирисала га је да почне да се бави фото-репортерским позивом, Био је сарадник "Темпа", "Илустроване политике", "Политике", специјализованог часописа "Тренер", а деценију и по радио је као офиоцијелни фото-репортер ОСС. Тоша је у "Вестима" већ 23 године.

Сарађивао је Тоша са многим клубовима и савезима у Србији: КСС, ФСС, а уназад две деценије био је уредник фотографије званичног сајта ФК Партизан. Био је фотограф на Европским и Светским првенствима у кошарци, фудбалу, одбојци, рукомету, ватерполу, атлетици и футсалу.

Сведок је великог броја утакмица Лиге шампиона у фудбалу и кошарци, Лиге Европе у фудбалу, Евролиге у кошарци, Светске лиге у одбојци и ватерполу...

Био је и раније награђиван - 1997. наградом "Фотографија године" УСН Београда, 2003. добио је "Златни кадар" УСН Србије, 2004. био је фоторепорте године УСН Србије и Црне Горе. Најзад, добитник је и Мајске награде - која се додељује само једном у животу.

Додели награде овом успешном алексинчанину, присуствовали су представници Спортског савеза општине Алексинац, као и Марко Николић, Бранко Мирјачић, Љубиша Тумбаковић и Саша Илић из фудбалског сектора ФК Партизан.

Церемонију доделе награда је отворио председник ССС Александар Шоштар, који је констатовао да је "иза нас веома успешна година, па с тога није било лако одредити коме ће припасти престижна Мајска награда. Много је великих резултата постигнуто, међутим успех у спорту нису само медаље и рекорди, већ је много тога урађено и ван олимпијског спорта."

Мајске награде 2017.

Спортиста у олимпијском спорту: Тијана Богдановић, Михаил Дудаш, Душко Пијетловић

Спортски функционер: Ана Јоковић, Милорад Кривокапић, Слободан Бранковић

Спортски стручњак: Драган Доневић, Милорад Докманац, Невен Дондур

Спортиста инвалид: Ласло Шурањи

Спортиста у неолимпијској дисциплини: Саида Буквић, Игор Ковачић

Спортска организација: ОК Војводина

Спортски новинар-уредник: Горан Анђелковић

Спортски новинар: Слободан Крстовић

Спортски фоторепортер: Мирослав Тодоровић

Грански спортски савез: Ваздухопловни савез и Рвачки савез

Педагошки радник: Милан Пашић

Животно дело: Велизар Ђерић, Миомир Мрваљевић, Велимир Алексић, Бранислав Симић, Ђорђе Перишић


# Марко Николић фотографија Напредак ФК спортски савез Слободан Бранковић Мирослав Тодоровић Партизан ФК Александар Шоштар
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима