Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба спортске фотографије Мирослава Тодоровића

rss

18.12.2017. Јован Живић

Поводом доделе признања и похвала најуспешнијим спортским удружењима и спортистима општине Алексинац, у петак 22. децембра у 17 часова, у просторијама Дома културе и уметности биће отворена изложба спортских фотографија алексинчанина Мирослава Тодоровића, који сада живи и ради у Београду.

Мирослав Тодоровић, фото Милица Гвозден

Мирослав Тодоровић је фоторепортер Вести, званичног сајта ФК Партизан и председник удружења спортских фотографа Србије.

Тодоровић је добитник Мајске награде Спортског савеза Србије као највећег друштвеног признања у области спорта за 2017 годину. Предлог за доделу највећег друштвеног признања области спорта је потекао од Управног одбора Спортског савеза општине Алексинац.

Мирослав Тодоровић "Кајло" је познати алексиначки спортиста, између осталог, и бивши играч Фудбалског клуба "Напредак". Тоша је рођен 29. априла 1955. у Крушевцу. После основне, средњу учитељску и вишу педагошку школу завршио је Алексинцу, а уз школовање успешан је био и на фудбалском терену јер је играо за алексиначки Напредак, Бор, Раднички из Новог Београда, БАСК, Графичар и ПИМ Београд.

Пуних 16 година радио је као учитељ у ОШ "Влада Аксентијевић" и одатле носи надимак Уча. Љубав према спорту и фотографији инспирисала га је да почне да се бави фото-репортерским позивом. Био је сарадник "Темпа", "Илустроване политике", "Политике", специјализованог часописа "Тренер", а деценију и по радио је као официјелни фото-репортер ОСС. Тоша је у "Вестима" већ 23 године.

Сарађивао је Тоша са многим клубовима и савезима у Србији: КСС, ФСС, а уназад две деценије био је уредник фотографије званичног сајта ФК Партизан. Био је фотограф на Европским и Светским првенствима у кошарци, фудбалу, одбојци, рукомету, ватерполу, атлетици и футсалу. Сведок је великог броја утакмица Лиге шампиона у фудбалу и кошарци, Лиге Европе у фудбалу, Евролиге у кошарци, Светске лиге у одбојци и ватерполу...

Био је и раније награђиван - 1997. наградом "Фотографија године" УСН Београда, 2003. добио је "Златни кадар" УСН Србије, 2004. био је фоторепорте године УСН Србије и Црне Горе. Најзад, добитник је и Мајске награде - која се додељује само једном у животу. Додели награде овом успешном алексинчанину присуствовали су представници Спортског савеза општине Алексинац.

Коментара: 0


# фотографија изложба спортски савез Мирослав Тодоровић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима